Hyra rum i Vasastan

Hitta rum att hyra i Vasastan på listan med lediga rum att hyra i Vasastan nedan. Vi har samlat nästan alla rum som uthyres i Vasastan, så om du vill hyra rum i Vasastan har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra rum i Vasastan.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
34 bostäder hittade
1 2

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga rum att hyra i Vasastan under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga rum att hyra i Vasastan under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet rum att hyra i Vasastan på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya rum i Vasastan som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal rum i Vasastan som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga rum i Vasastan över tid, samlad statistik över nya rum i Vasastan över tid, samlad statistik över uthyrda rum i Vasastan över tid.

Datum Alla rum att hyra Nya rum att hyra Uthyrda rum
15. juni 2024 34 3 0
14. juni 2024 31 2 1
13. juni 2024 30 0 1
12. juni 2024 31 1 0
11. juni 2024 30 0 1
10. juni 2024 31 0 1
9. juni 2024 32 3 3
8. juni 2024 32 1 0
7. juni 2024 31 0 0
6. juni 2024 31 0 1
5. juni 2024 32 0 1
4. juni 2024 33 4 7
3. juni 2024 36 3 0
2. juni 2024 33 2 0
1. juni 2024 31 2 0
31. maj 2024 29 0 0
30. maj 2024 29 0 0
29. maj 2024 29 0 1
28. maj 2024 30 2 3
27. maj 2024 31 1 0
26. maj 2024 30 0 0
25. maj 2024 30 0 0
24. maj 2024 30 1 3
23. maj 2024 32 2 0
22. maj 2024 30 1 0
21. maj 2024 29 1 1
20. maj 2024 29 1 0
19. maj 2024 28 1 0
18. maj 2024 27 1 0
17. maj 2024 26 0 0
16. maj 2024 26 0 0

Statistik över lediga rum att hyra i Vasastan

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av rum att hyra i Vasastan. Se också samlad statistik över alla lediga rum i Vasastan över tid, samlad statistik över nya rum i Vasastan över tid, samlad statistik över uthyrda rum i Vasastan över tid.

Rum
Antal lediga bostäder 34
Antal nya bostäder sedan igår 3
Antal uthyrda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 599

Rum till uthyrning i Vasastan

Ett rum till uthyrning är ett rum som hyrs ut – vanligtvis i form av andrahandsuthyrning. Det kan vara ett rum i en lägenhet eller hus, eller i en fastighet som endast har rum, t.ex. ett studentboende eller en lägenhet inredd för klubblokaler.

När du hyr ett rum måste du vanligtvis betala en deposition och en månatlig hyra. Depositionen är en säkerhet för ägaren om du inte betalar din hyra. Du måste också se till att betala för alla dina kostnader, inklusive vatten, el, gas och andra tjänster.

Det kräver ett väl genomtänkt tillvägagångssätt och detaljerad forskning för att hitta rätt rum att hyra i Vasastan.

Börja med att överväga vad som är viktigast för dig när det gäller ett rum. Det kan t.ex. vara läge, storlek, pris eller andra faciliteter.

När du har bestämt dig för vilket rum som bäst uppfyller dina behov, kontakta snabbt hyresvärden för att säkerställa att den inte hyrs ut till någon annan under tiden.

För att optimera din sökning kan du använda olika filtreringsalternativ ovan, och du kan också skapa automatiska sökagenter för rum till uthyrning i Vasastan. Detta kommer att meddela dig om nya, lediga rum som matchar dina kriterier, vilket gör det möjligt för dig att vara en av de första att kontakta hyresvärden och därmed öka dina chanser att få det rum du vill ha.

Få fler tips och råd om att hitta ett rum att hyra i Vasastan i vår guide: Så hyr du ett rum - de 8 viktigaste stegen.

Hitta ett rum i Vasastan med rätt storlek och inredning

När du söker efter ett rum att hyra i Vasastan, bör du beakta både dina nuvarande och dina potentiella framtida behov. Rummet bör inte bara vara passande i storlek för din nuvarande livssituation, men också kunna anpassa sig till eventuella förändringar du kan tänkas planera under den period du avser att bo där, som t.ex. studier, jobbbyte eller personliga förhållanden.

Rummets storlek och inredning har stor betydelse för din dagliga trivsel och din allmänna livskvalitet. Överväg därför noggrant vilka inredningsmöjligheter som finns när du flyttar in i rummet.

Få ytterligare inspiration till hur du inreder ditt nya rum i Vasastan, i guiden: 12 steg för att inreda ditt rum - skapa ett personligt utrymme som återspeglar din livsstil.

Använd ditt sunda förnuft när du söker lägenhet att hyra

När du hyr en bostad är det mycket viktigt att du kontrollerar hyresvärden innan du överför pengar till honom eller henne. Få alltid juridisk hjälp att granska ditt hyreskontrakt innan du skriver under. Gör en visning av bostaden, kontrollera hyresvärdens bakgrund och få dokumentation om hyresvärdens rättighet att hyra ut bostaden innan du undertecknar eller överför pengar till hyresvärden. Framför allt: använd ditt sunda förnuft.

Vi har sammanställt en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Flytt till nytt rum i Vasastan

När du har bestämt dig för att flytta till ett nytt rum i Vasastan, måste du börja organisera själva flyttprocessen från den nuvarande bostaden till den nya lägenheten. Det finns många saker att hålla reda på under flytten. Vi har sammanställt denna guide, som vi hoppas kan hjälpa dig: Checklista för flyttning av rum.

Uthyrning av rum i Vasastan

Om du har ett ledigt rum i Vasastan som du vill hyra ut, kan du hitta din nya hyresgäst via Bostadsdeal.se, som är en av Sveriges ledande online-plattformar för uthyrning av privata bostäder. Vi används av både fastighetsförvaltare, fastighetsbolag, fastighetsmäklare, bostadsföreningar och privata hyresvärdar som har lediga bostäder – inklusive rum för uthyrning.

När du annonserar ditt rum för uthyrning på Bostadsdeal.se, exponeras det för ett brett spektrum av hyresgäster. Om du har ett ledigt rum till uthyrning i Vasastan kan du alltid skapa en bostadsannons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster som söker rum att hyra i Vasastan här. Dessutom är du mer än välkommen att kontakta oss via e-post på support@bostadsdeal.se för en snabb dialog. Vi är redo att hjälpa dig med goda råd om din uthyrning.

Vi har skapat denna guide, som beskriver uthyrningsprocessen från A-Z för dig: Hyr ut ditt rum – en 10-stegs guide.

Värt att veta när du söker rum i Vasastan

Vasastan med sin vackra arkitektur har varit platsen för inspelningen av flertalet svenska filmer. Bland annat har Roy Anderssons debutfilm En Kärlekshistoria; Bo Widebergs kriminalthriller Mannen på taket; samt Astrid Lindgrens Karlsson på taket utspelat sig just i denna stadsdel. Vasastan gränsar till Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm, Norra Djurgården och Solna och innefattar alla adresser vars postnummer börjar på 113. Vasastaden är en mycket karaktäristisk och charmig stadsdel med många mindre vintagebutiker, caféer och restauranger. Stadsdelen står som hem till Stockholms stadsbibliotek som ritades av Gunnar Asplund och invigdes 1928. Byggnaden är ritad i svensk tjugotalsklassicism, en stil som internationellt sett kallades ”Swedish grace”. I Vasastan ligger även Sven-Harrys konstmuseum som färdigställdes i mars 2011. Byggnaden är belägen i Vasaparken och inrymmer såväl museum och konsthallar som lägenheter och kommersiella lokaler. Med sin vackra fasad av guldskimrande paneler hamnade byggnaden på fjärde plats i Årets Stockholmsbyggnad 2012. De största och mest välkända gatorna i stadsdelen är Odengatan, Sveavägen, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Då Vasastan kommit att bli ett mycket attraktivt område är bostadspriserna något högre än genomsnittet i Stockholm Innerstad, och detsamma gäller för genomsnittsinkomsten för de som bor i denna stadsdel.

Hitta lediga rum som uthyres i Vasastan. Söker du rum som uthyres i Vasastan, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Vasastan än rum, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Vasastaden kallas i folkmun Vasastan och ligger i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholm Innerstad. Namnet härleds från Vasagatan som fick sitt namn från Vasabron, som i sin tur fått sitt namn från Gustav Vasas staty i Gamla stan. Den kanske kändaste personen som kan sammankopplas med Vasastan är Astrid Lindgren, som bodde i stadsdelen i över 70 år.