Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Rum att hyra i Vasastan

Hitta ditt nya rum i Vasastan på listan med lediga rum nedan. Vi har ett stort urval av rum i Vasastan. Hyr rum i Vasastan här. Lycka till! Mer info om hyra rum i Vasastan.

Upprätta en sökagent för ditt nya rum här

45 bostäder hittade
1 2 3 >

Vad är ett rum?

Ett rum är en del av ett hus. Ett rum kan ha olika storlekar och former. Det kan vara ett litet rum, ett stort rum eller ett rum som är långt och smalt. Det kan också ha olika typer av inredning, som möbler, tapeter, mattor och gardiner. Det kan också ha olika typer av belysning, som ljusstakar, lampor eller fönster. Alla dessa element kan användas för att skapa en specifik atmosfär.

Att hyra ett rum är ett bra sätt att bo billigt och flexibelt. Det är ofta billigare än att hyra ett helt hus eller en lägenhet. Det är också ett bra sätt att träffa nya människor. Det är också ett bra sätt att få en uppfattning om ett område innan man bestämmer sig för att flytta till ett eget boende i området.

Lediga rum i Vasastan

Är du på jakt efter lediga rum i Vasastan så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Vasastan. Hitta lediga rum i Vasastan genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Vasastan till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga rummen i Vasastan först. När du vill hyra lediga rum i Vasastan är det viktigt att veta vilken typ av lediga rum i Vasastan som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Vasastan, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Vasastan, lediga hyresbostäder i Vasastan, lediga hyresrätter i Vasastan, lediga hus i Vasastan, lediga rum i Vasastan, lediga bostäder i Vasastan, lediga studentbostäder i Vasastan, lediga studentlägenheter i Vasastan eller lediga hyreslägenheter i Vasastan.

Guide: Så hittar du ett rum i Vasastan

Behöver du hjälp med att hitta ett rum, hyresrätt eller hyresbostad i Vasastan? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av rum i Vasastan. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta rummet i Vasastan!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett rum att hyra i Vasastan. Vilken storlek och hur många m2 ska rummen vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Vasastan ska rummet ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska rummet ha en balkong, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska rummet ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska rummet ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett rum som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett rum i Vasastan

Det finns många bra hemsidor med lediga rum att hyra, där du kan söka efter rum, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Vasastan. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga rummet till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av rum på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Vasastan. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter rum att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Vasastan, hyra hus i Vasastan, hyra rum i Vasastan, hyra bostad i Vasastan, hyra hyresbostad i Vasastan, hyra studentbostad i Vasastan, hyra hyresrätter i Vasastan, hyra hyreslägenhet i Vasastan, ledig hyresrätt i Vasastan, ledig lägenhet i Vasastan, ledigt hus i Vasastan, ledigt rum i Vasastan, ledig hyresbostad i Vasastan, ledig bostad i Vasastan, ledig studentbostad i Vasastan, ledig studentlägenhet i Vasastan, ledig hyreslägenhet i Vasastan, lediga hyresrätter i Vasastan, lediga lägenheter i Vasastan, lediga hyresbostäder i Vasastan, lediga hus i Vasastan, lediga rum i Vasastan, lediga bostäder i Vasastan, lediga studentbostäder i Vasastan, lediga studentlägenheter i Vasastan, lediga hyreslägenheter i Vasastan, hyresbostäder i Vasastan, hyresrätter i Vasastan, lägenheter i Vasastan, hus i Vasastan, rum i Vasastan, bostäder i Vasastan, studentbostäder i Vasastan, studentlägenheter i Vasastan, hyreslägenheter i Vasastan, hyresbostad i Vasastan, hyresrätt i Vasastan, lägenhet i Vasastan, hus i Vasastan, rum i Vasastan, bostad i Vasastan, studentbostad i Vasastan, studentlägenhet i Vasastan och hyreslägenhet i Vasastan

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett rum i Vasastan som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra rummet. Du kan också be om en visning av rummet, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya rum i Vasastan ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr rummet är det inte säkert att personen får hyra ut det i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut rummet i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på rummet eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut rummet.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har fått en visning av rummet.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya rum. Kom ihåg att adressändra.

Hyra rum i Vasastan

Är du på jakt efter att hyra ett rum i Vasastan så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Vasastan. Hitta ditt nya rum i Vasastan genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum att hyra i Vasastan till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta rummen i Vasastan först. När du vill hyra ett rum i Vasastan är det viktigt att veta vilken typ av rum i Vasastan som du vill hyra. Det finns alla typer av rum i Vasastan, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Vasastan, hyra hyresbostad i Vasastan, hyra hyresrätt i Vasastan, hyra hus i Vasastan, hyra rum i Vasastan, hyra bostad i Vasastan, hyra studentbostad i Vasastan, hyra studentlägenhet i Vasastan eller hyra hyreslägenhet i Vasastan.

Lediga rum i Vasastan

Är du på jakt efter ett ledigt rum i Vasastan så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Vasastan. Hitta ett ledigt rum i Vasastan genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Vasastan till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga rummen i Vasastan först. När du vill hyra ett ledigt rum i Vasastan är det viktigt att veta vilken typ av ledigt rum i Vasastan som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Vasastan, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Vasastan, ledig hyresbostad i Vasastan, ledig hyresrätt i Vasastan, ledigt hus i Vasastan, ledigt rum i Vasastan, ledig bostad i Vasastan, ledig studentbostad i Vasastan, ledig studentlägenhet i Vasastan eller ledig hyreslägenhet i Vasastan.

Rum i Vasastan

Är du på jakt efter ett rum i Vasastan så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Vasastan. Hitta ett rum i Vasastan genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Vasastan till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta rummen i Vasastan först. När du vill hyra ett rum  i Vasastan är det viktigt att veta vilken typ av rum i Vasastan som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Vasastan, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Vasastan, hyresbostäder i Vasastan, hyresrätter i Vasastan, hus i Vasastan, rum i Vasastan, bostäder i Vasastan, studentbostäder i Vasastan, studentlägenheter i Vasastan eller hyreslägenheter i Vasastan.

Värt att veta när du söker rum i Vasastan

Vasastan med sin vackra arkitektur har varit platsen för inspelningen av flertalet svenska filmer. Bland annat har Roy Anderssons debutfilm En Kärlekshistoria; Bo Widebergs kriminalthriller Mannen på taket; samt Astrid Lindgrens Karlsson på taket utspelat sig just i denna stadsdel. Vasastan gränsar till Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm, Norra Djurgården och Solna och innefattar alla adresser vars postnummer börjar på 113. Vasastaden är en mycket karaktäristisk och charmig stadsdel med många mindre vintagebutiker, caféer och restauranger. Stadsdelen står som hem till Stockholms stadsbibliotek som ritades av Gunnar Asplund och invigdes 1928. Byggnaden är ritad i svensk tjugotalsklassicism, en stil som internationellt sett kallades ”Swedish grace”. I Vasastan ligger även Sven-Harrys konstmuseum som färdigställdes i mars 2011. Byggnaden är belägen i Vasaparken och inrymmer såväl museum och konsthallar som lägenheter och kommersiella lokaler. Med sin vackra fasad av guldskimrande paneler hamnade byggnaden på fjärde plats i Årets Stockholmsbyggnad 2012. De största och mest välkända gatorna i stadsdelen är Odengatan, Sveavägen, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Då Vasastan kommit att bli ett mycket attraktivt område är bostadspriserna något högre än genomsnittet i Stockholm Innerstad, och detsamma gäller för genomsnittsinkomsten för de som bor i denna stadsdel.

Hitta lediga rum som uthyres i Vasastan. Söker du rum som uthyres i Vasastan, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Vasastan än rum, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Vasastaden kallas i folkmun Vasastan och ligger i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholm Innerstad. Namnet härleds från Vasagatan som fick sitt namn från Vasabron, som i sin tur fått sitt namn från Gustav Vasas staty i Gamla stan. Den kanske kändaste personen som kan sammankopplas med Vasastan är Astrid Lindgren, som bodde i stadsdelen i över 70 år.

Sök på väg- eller gatunamn i Vasastan