Hyra hus i Helsingborg

Hitta ditt nya hus att hyra i Helsingborg på listan med hyreshus nedan. Vi har samlat nästan alla lediga hus att hyra i Helsingborg, så om du söker villa, radhus eller hus som uthyres i Helsingborg har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra hus i Helsingborg.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
11 bostäder hittade

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga hus att hyra i Helsingborg under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga hus att hyra i Helsingborg under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet hus att hyra i Helsingborg på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya hus i Helsingborg som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal hus i Helsingborg som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hus i Helsingborg över tid, samlad statistik över nya hus i Helsingborg över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Helsingborg över tid.

Datum Alla hus att hyra Nya hus att hyra Uthyrda hus
15. juni 2024 11 0 0
14. juni 2024 11 0 0
13. juni 2024 11 1 0
12. juni 2024 10 0 0
11. juni 2024 10 0 1
10. juni 2024 11 0 1
9. juni 2024 12 0 0
8. juni 2024 12 1 1
7. juni 2024 12 0 0
6. juni 2024 12 2 0
5. juni 2024 10 1 1
4. juni 2024 10 3 0
3. juni 2024 7 0 1
2. juni 2024 8 0 0
1. juni 2024 8 0 0
31. maj 2024 8 0 0
30. maj 2024 8 0 0
29. maj 2024 8 0 0
28. maj 2024 8 0 0
27. maj 2024 8 1 1
26. maj 2024 8 1 0
25. maj 2024 7 0 2
24. maj 2024 9 1 2
23. maj 2024 10 0 0
22. maj 2024 10 0 0
21. maj 2024 10 0 0
20. maj 2024 10 0 0
19. maj 2024 10 1 0
18. maj 2024 9 0 0
17. maj 2024 9 1 1
16. maj 2024 9 0 0

Statistik över lediga hus att hyra i Helsingborg

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av hus att hyra i Helsingborg. Se också samlad statistik över alla lediga hus i Helsingborg över tid, samlad statistik över nya hus i Helsingborg över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Helsingborg över tid.

Hus
Antal lediga bostäder 11
Antal nya bostäder sedan igår 0
Antal uthyrda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 1 855

Hus till uthyrning i Helsingborg

Ett hus är en byggnad som tjänar som ett hem för individer eller familjer, där invånaren har brukningsrätt till den mark som byggnaden ligger på. Ett hus har ofta en ansluten trädgård och andra utomhusområden, till exempel en uppfart.

Det är ofta barnfamiljer som väljer att bo i hus, då de behöver plats för många människor. Familjer med hundar uppskattar också ett hus, där hunden kan springa fritt i trädgården.

Att hitta det perfekta huset till uthyrning i Helsingborg kräver noggrann forskning och en väl genomtänkt plan.

Börja med att fastställa dina främsta prioriteringar, krav och behov – till exempel läge, husets storlek, budget för hyran m.m. - och överväg om du behöver faciliteter som en trädgård eller garage, som ofta är tillgängliga när man bor i hus. När du har klargjort exakt vilken typ av hus du söker, är det dags att utforska marknaden för att hitta potentiella alternativ som uppfyller dina kriterier.

Du kan få en översikt över lediga hus till uthyrning i Helsingborg på Bostadsdeal.se, som samlar nästan alla lediga hyresbostäder, inklusive hus till uthyrning, på marknaden.

Du kan filtrera din sökning och skapa automatiska sökagenter för hus till uthyrning i Helsingborg, som meddelar om nya hus som matchar dina kriterier. Det gör att du kan vara en av de första som kontaktar hyresvärden – och därmed öka dina chanser att bli den som hyr huset.

Få fler tips om hur du hyr ett hus i vår guide: Så här hyr du ett hus – de 8 viktigaste stegen.

Hitta ett hus i Helsingborg med rätt storlek och inredning

När du väljer vilket hus du vill hyra i Helsingborg, är det relevant att du ser till att huset uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Huset ska ha en storlek och en rumsfördelning som harmoniserar med din nuvarande livssituation - samt eventuella framtida förändringar under den tid du planerar att bo där, såsom t.ex. familjeökning eller möjligheten att jobba hemifrån.

Du kan hitta mer inspiration om hur du inreder ditt nya hus i vår guide: 12 steg för att inreda ditt hus - skapa ett hem som kompletterar din livsstil.

Använd ditt sunda förnuft när du söker hus till uthyrning i Helsingborg

När du hyr en bostad är det mycket relevant att du kontrollerar hyresvärden innan du överför pengar till dem. Det gäller även när du vill hyra ett hus. Få alltid juridisk hjälp för granskning av ditt hyresavtal innan du skriver under. Be om en visning av bostaden, kontrollera hyresvärdens bakgrund och få dokumentation för hyresvärdens rätt att hyra ut bostaden, innan du skriver under eller överför pengar till hyresvärden. Mest av allt: använd ditt sunda förnuft.

Vi har samlat en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

När du ska flytta in i ett hus i Helsingborg

När du har fattat beslutet om att flytta till ett nytt hus i Helsingborg, är det dags att planera och organisera flytten från din nuvarande bostad till det nya huset. Att flytta till ett hus innebär många överväganden kring användningen av utrymmet inom huset och i trädgården, vilket kan kräva lite mer förberedelse.

Vi har satt samman denna guide till dig som ska flytta in i ett hus: Flyttchecklista för hus.

Uthyrning av hus i Helsingborg

Om du har ett ledigt hus i Helsingborg som du vill hyra ut, kan du hitta din hyresgäst genom Bostadsdeal.se, som är en av Sveriges ledande onlineplattformar för uthyrning av privata bostäder, inklusive hus. Vi används av privata hyresvärdar såväl som bostadsföreningar, fastighetsbolag och fastighetsförvaltare för uthyrning av bostäder – inklusive villor och radhus.

När du annonserar ditt hus i Helsingborg till uthyrning på Bostadsdeal.se, exponeras det för ett brett utbud av bostadssökande som söker hyresbostäder – från den unga familjen till företaget som söker en hyresbostad för sina anställda till det äldre paret som söker seniorbostad.

Du kan skapa en bostadsannons för ditt hus till uthyrning i Helsingborg här, eller aktivt söka efter potentiella hyresgäster direkt här. Om du har frågor eller behöver hjälp, är du alltid välkommen att kontakta oss på support@bostadsdeal.se för en personlig dialog. Vi är här för att hjälpa dig med goda råd och vägledning genom din uthyrningsprocess.

För att göra processen enklare för dig, har vi utarbetat en guide som tar dig genom uthyrningsprocessen från början till slut: Hyr ut ditt hus via 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker hus i Helsingborg

Helsingborg kännetecknas av en rad unika egenskaper som gör staden till en levande och attraktiv plats att bo och verka i. Här är några av de mest framträdande dragen:

  1. Historia och kultur: Stadens rika historia präglar dess atmosfär och arkitektur. Från det ikoniska landmärket Kärnan, en medeltida slottsruin, till charmiga kullerstensgator och välbevarade byggnader, Helsingborg vittnar om en fascinerande historia. Kulturlivet är dynamiskt med ett brett utbud av museer, teatrar, gallerier och evenemang.

Helsingborg har ett väl utbyggt och modernt transportsystem som ger goda möjligheter att ta sig runt i staden och till andra destinationer.

Stadsdelar i Helsingborg 

Helsingborg har en mängd olika stadsdelar med varierande karaktär. Här är en kort beskrivning av några av de mest centrala:

Centrum:

Helsingborgs hjärta med shopping, restauranger, kultur och nöjen.

Here you will find Kärnan, Fredriksdal museums and botanical gardens, and Söderåsen National Park.

Stadsdelen är väl trafikerad med kollektivtrafik.

Söder:

En livlig stadsdel med blandad bebyggelse och många studenter.

Här hittar du Helsingborgs universitet, Olympiastadion och Sofiero slott.

Stadsdelen har goda allmänna kommunikationer.

Norr:

En lugnare stadsdel med villor och flerfamiljshus.

Here you will find Ramlösa brunnspark, Råå bathing area and Pålsjö forest.

Stadsdelen har goda allmänna kommunikationer.

Mer information om Helsingborg 

Om du letar efter en hyresbostad i Helsingborg är det viktigt att du sätter dig ordentligt in i hur kooperativt boende fungerar och var i staden du vill bo. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om Helsingborg för att ge dig en heltäckande överblick. Läs mer om Helsingborg i denna guide: Helsingborg: Upplev Sveriges pärla vid Öresund.