Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra hus i Luleå

Hitta ditt nya hus att hyra i Luleå på listan med hyreshus nedan. Vi har samlat nästan alla lediga hus att hyra i Luleå, så om du söker villa, radhus eller hus som uthyres i Luleå har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra hus i Luleå.

Upprätta en sökagent för hus att hyra i Luleå

41 bostäder hittade
Vis på kart Vis som liste
1 2 3

Statistik över utvecklingen av lediga hus att hyra i Luleå under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga hus att hyra i Luleå under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet hus att hyra i Luleå på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya hus i Luleå som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal hus i Luleå som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hus i Luleå över tid, samlad statistik över nya hus i Luleå över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Luleå över tid.

Datum Alla hus att hyra Nya hus att hyra Uthyrda hus
25. september 2023 40 1 0
24. september 2023 39 0 0
23. september 2023 39 1 1
22. september 2023 39 2 0
21. september 2023 37 1 1
20. september 2023 37 0 0
19. september 2023 37 3 0
18. september 2023 34 0 0
17. september 2023 34 0 0
16. september 2023 34 1 1
15. september 2023 34 0 1
14. september 2023 35 1 0
13. september 2023 34 0 2
12. september 2023 36 0 0
11. september 2023 36 0 1
10. september 2023 37 0 0
9. september 2023 37 1 1
8. september 2023 37 1 0
7. september 2023 36 0 0
6. september 2023 36 1 1
5. september 2023 36 1 0
4. september 2023 35 0 0
3. september 2023 35 1 1
2. september 2023 35 0 0
1. september 2023 35 0 1
31. augusti 2023 36 0 0
30. augusti 2023 36 1 2
29. augusti 2023 37 0 1
28. augusti 2023 38 0 1
27. augusti 2023 39 0 0
26. augusti 2023 39 2 0

Statistik över lediga hus att hyra i Luleå

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av hus att hyra i Luleå. Se också samlad statistik över alla lediga hus i Luleå över tid, samlad statistik över nya hus i Luleå över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Luleå över tid.

Hus
Antal lediga bostäder 41
Antal nya bostäder sedan igår 1
Antal uthyrda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 5 713

Vanliga frågor

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Guide: Så hittar du ett hus i Luleå

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet i Luleå? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus i Luleå. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset i Luleå!

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra i Luleå. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Luleå ska huset ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus i Luleå

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Luleå. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Luleå. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus i Luleå som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus i Luleå ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hitta hus att hyra i Luleå

Hitta ditt nya hus att hyra i Luleå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra i Luleå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Luleå först. När du vill hyra ett hus i Luleå är det viktigt att veta vilken typ av hus i Luleå som du vill hyra. Det finns alla typer av hus i Luleå, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker hus i Luleå

Drygt 25 mil norr om Umeå ligger Luleå. Staden har ett rikt aktivitetsliv både inomhus och utomhus. Luleås natur med bland annat Luleås skärgård erbjuder fantastiska utomhusmöjligheter så som kajak och fiske. Annars är skidåkning en populär aktivtet vintertid. I kulturväg erbjuds exempelvis Kulturens hus, Luleå Hamnfestival och Musikens makt i staden. Luleå stad sattes på världskartan när Facebook valde att investera i sitt första datacentrum utanför USA. Investeringen ledde till att andra företag fick upp ögonen för staden, Luleå Tekniska Universitet har fått en ökning med 18 procent på sina ansökningar och Luleå Science Park har fått en ökning med 25 procent med nyetablerade företag. Det finns tre shoppinggallerior i staden; Shopping, Strand Galleria och Smedjan. Utanför Luleå ligger även köpcentret Storheden. Näringslivet i staden är utöver detta en blandning av industri, utbildning, forskning, offentliga och privata tjänster samt handel och service. År 2015 rankades Luleå till att erbjuda länets bästa företagsklimat, efter en undersåokning som Svenskt Näringsliv presenterat. I nordvästra Luleå finns flera industriområden. Exempel på dessa är Bergnäsets industriområde och Skutvikens industriområde. Företag som har valt att placera sina huvudkontor i området är LKAB, Max Hamburgarerestauranger och Vattenfall vattenkraft AB.

Sök på väg- eller gatunamn i Luleå
Information om kommunen