Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra i Luleå

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter i Luleå nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenhet i Luleå.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

96 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 >

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter i Luleå

Är du på jakt efter lediga lägenheter i Luleå så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Luleå. Hitta lediga lägenheter och lägenheter i Luleå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Luleå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Luleå först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Luleå är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Luleå som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Luleå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Luleå, lediga hyresbostäder i Luleå, lediga hyresrätter i Luleå, lediga hus i Luleå, lediga rum i Luleå, lediga bostäder i Luleå, lediga studentbostäder i Luleå, lediga studentlägenheter i Luleå eller lediga hyreslägenheter i Luleå.

Guide: Så hittar du en lägenhet i Luleå

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet i Luleå? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet i Luleå. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten i Luleå!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Luleå. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Luleå ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet i Luleå

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Luleå. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Luleå. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Luleå, hyra hus i Luleå, hyra rum i Luleå, hyra bostad i Luleå, hyra hyresbostad i Luleå, hyra studentbostad i Luleå, hyra hyresrätter i Luleå, hyra hyreslägenhet i Luleå, ledig hyresrätt i Luleå, ledig lägenhet i Luleå, ledigt hus i Luleå, ledigt rum i Luleå, ledig hyresbostad i Luleå, ledig bostad i Luleå, ledig studentbostad i Luleå, ledig studentlägenhet i Luleå, ledig hyreslägenhet i Luleå, lediga hyresrätter i Luleå, lediga lägenheter i Luleå, lediga hyresbostäder i Luleå, lediga hus i Luleå, lediga rum i Luleå, lediga bostäder i Luleå, lediga studentbostäder i Luleå, lediga studentlägenheter i Luleå, lediga hyreslägenheter i Luleå, hyresbostäder i Luleå, hyresrätter i Luleå, lägenheter i Luleå, hus i Luleå, rum i Luleå, bostäder i Luleå, studentbostäder i Luleå, studentlägenheter i Luleå, hyreslägenheter i Luleå, hyresbostad i Luleå, hyresrätt i Luleå, lägenhet i Luleå, hus i Luleå, rum i Luleå, bostad i Luleå, studentbostad i Luleå, studentlägenhet i Luleå och hyreslägenhet i Luleå

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet i Luleå som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet i Luleå ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet i Luleå

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet i Luleå så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Luleå. Hitta din nya lägenhet i Luleå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra i Luleå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Luleå först. När du vill hyra en lägenhet i Luleå är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Luleå som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter i Luleå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Luleå, hyra hyresbostad i Luleå, hyra hyresrätt i Luleå, hyra hus i Luleå, hyra rum i Luleå, hyra bostad i Luleå, hyra studentbostad i Luleå, hyra studentlägenhet i Luleå eller hyra hyreslägenhet i Luleå.

Ledig lägenhet i Luleå

Är du på jakt efter en ledig lägenhet i Luleå så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Luleå. Hitta en ledig lägenhet i Luleå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Luleå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Luleå först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Luleå är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Luleå som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Luleå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Luleå, ledig hyresbostad i Luleå, ledig hyresrätt i Luleå, ledigt hus i Luleå, ledigt rum i Luleå, ledig bostad i Luleå, ledig studentbostad i Luleå, ledig studentlägenhet i Luleå eller ledig hyreslägenhet i Luleå.

Lägenheter i Luleå

Är du på jakt efter lägenheter i Luleå så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Luleå. Hitta lägenheter i Luleå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter i Luleå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Luleå först. När du vill hyra lägenheter i Luleå är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter i Luleå som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Luleå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Luleå, hyresbostäder i Luleå, hyresrätter i Luleå, hus i Luleå, rum i Luleå, bostäder i Luleå, studentbostäder i Luleå, studentlägenheter i Luleå eller hyreslägenheter i Luleå.

Lägenhet i Luleå

Är du på jakt efter en lägenhet i Luleå så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Luleå. Hitta en lägenhet i Luleå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Luleå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Luleå först. När du vill hyra en lägenhet  i Luleå är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Luleå som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Luleå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Luleå, hyresbostad i Luleå, hyresrätt i Luleå, hus i Luleå, rum i Luleå, bostad i Luleå, studentbostad i Luleå, studentlägenhet i Luleå eller hyreslägenhet i Luleå.

Hyresrätt i Luleå

Är du på jakt efter en hyresrätt i Luleå så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Luleå. Hitta en hyresrätt i Luleå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt i Luleå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Luleå först. När du vill hyra en hyresrätt i Luleå är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt i Luleå som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Luleå, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter i Luleå

Är du på jakt efter hyresrätter i Luleå så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Luleå. Hitta hyresrätter i Luleå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter i Luleå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Luleå först. När du vill hyra hyresrätter i Luleå är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter i Luleå som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Luleå, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Luleå

Drygt 25 mil norr om Umeå ligger Luleå. Staden har ett rikt aktivitetsliv både inomhus och utomhus. Luleås natur med bland annat Luleås skärgård erbjuder fantastiska utomhusmöjligheter så som kajak och fiske. Annars är skidåkning en populär aktivtet vintertid. I kulturväg erbjuds exempelvis Kulturens hus, Luleå Hamnfestival och Musikens makt i staden. Luleå stad sattes på världskartan när Facebook valde att investera i sitt första datacentrum utanför USA. Investeringen ledde till att andra företag fick upp ögonen för staden, Luleå Tekniska Universitet har fått en ökning med 18 procent på sina ansökningar och Luleå Science Park har fått en ökning med 25 procent med nyetablerade företag. Det finns tre shoppinggallerior i staden; Shopping, Strand Galleria och Smedjan. Utanför Luleå ligger även köpcentret Storheden. Näringslivet i staden är utöver detta en blandning av industri, utbildning, forskning, offentliga och privata tjänster samt handel och service. År 2015 rankades Luleå till att erbjuda länets bästa företagsklimat, efter en undersåokning som Svenskt Näringsliv presenterat. I nordvästra Luleå finns flera industriområden. Exempel på dessa är Bergnäsets industriområde och Skutvikens industriområde. Företag som har valt att placera sina huvudkontor i området är LKAB, Max Hamburgarerestauranger och Vattenfall vattenkraft AB.

Sök på väg- eller gatunamn i Luleå
Information om kommunen