Hyra hus i Malmö

Hitta ditt nya hus att hyra i Malmö på listan med hyreshus nedan. Vi har samlat nästan alla lediga hus att hyra i Malmö, så om du söker villa, radhus eller hus som uthyres i Malmö har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra hus i Malmö.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
38 bostäder hittade
1 2 3

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga hus att hyra i Malmö under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga hus att hyra i Malmö under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet hus att hyra i Malmö på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya hus i Malmö som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal hus i Malmö som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hus i Malmö över tid, samlad statistik över nya hus i Malmö över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Malmö över tid.

Datum Alla hus att hyra Nya hus att hyra Uthyrda hus
19. juli 2024 35 0 1
18. juli 2024 36 0 0
17. juli 2024 36 3 3
16. juli 2024 36 2 0
15. juli 2024 34 1 1
14. juli 2024 34 0 0
13. juli 2024 34 0 0
12. juli 2024 34 0 0
11. juli 2024 34 0 0
10. juli 2024 34 0 2
9. juli 2024 36 0 2
7. juli 2024 38 2 1
6. juli 2024 37 0 1
5. juli 2024 38 2 2
4. juli 2024 38 0 0
3. juli 2024 38 3 3
2. juli 2024 38 2 0
1. juli 2024 36 2 3
30. juni 2024 37 2 2
29. juni 2024 37 1 0
28. juni 2024 36 2 3
27. juni 2024 37 0 0
26. juni 2024 37 2 5
25. juni 2024 40 3 0
24. juni 2024 37 1 0
23. juni 2024 36 1 0
22. juni 2024 35 2 2
21. juni 2024 35 2 0
20. juni 2024 33 0 0
19. juni 2024 33 0 0

Statistik över lediga hus att hyra i Malmö

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av hus att hyra i Malmö. Se också samlad statistik över alla lediga hus i Malmö över tid, samlad statistik över nya hus i Malmö över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Malmö över tid.

Hus
Antal lediga bostäder 33
Antal nya bostäder sedan igår 0
Antal uthyrda bostäder sedan igår 1
Lediga m2 totalt 4 590

Hus till uthyrning i Malmö

Ett hus är en byggnad som tjänar som ett hem för individer eller familjer, där invånaren har brukningsrätt till den mark som byggnaden ligger på. Ett hus har ofta en ansluten trädgård och andra utomhusområden, till exempel en uppfart.

Det är ofta barnfamiljer som väljer att bo i hus, då de behöver plats för många människor. Familjer med hundar uppskattar också ett hus, där hunden kan springa fritt i trädgården.

Att hitta det perfekta huset till uthyrning i Malmö kräver noggrann forskning och en väl genomtänkt plan.

Börja med att fastställa dina främsta prioriteringar, krav och behov – till exempel läge, husets storlek, budget för hyran m.m. - och överväg om du behöver faciliteter som en trädgård eller garage, som ofta är tillgängliga när man bor i hus. När du har klargjort exakt vilken typ av hus du söker, är det dags att utforska marknaden för att hitta potentiella alternativ som uppfyller dina kriterier.

Du kan få en översikt över lediga hus till uthyrning i Malmö på Bostadsdeal.se, som samlar nästan alla lediga hyresbostäder, inklusive hus till uthyrning, på marknaden.

Du kan filtrera din sökning och skapa automatiska sökagenter för hus till uthyrning i Malmö, som meddelar om nya hus som matchar dina kriterier. Det gör att du kan vara en av de första som kontaktar hyresvärden – och därmed öka dina chanser att bli den som hyr huset.

Få fler tips om hur du hyr ett hus i vår guide: Så här hyr du ett hus – de 8 viktigaste stegen.

Hitta ett hus i Malmö med rätt storlek och inredning

När du väljer vilket hus du vill hyra i Malmö, är det relevant att du ser till att huset uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Huset ska ha en storlek och en rumsfördelning som harmoniserar med din nuvarande livssituation - samt eventuella framtida förändringar under den tid du planerar att bo där, såsom t.ex. familjeökning eller möjligheten att jobba hemifrån.

Du kan hitta mer inspiration om hur du inreder ditt nya hus i vår guide: 12 steg för att inreda ditt hus - skapa ett hem som kompletterar din livsstil.

Använd ditt sunda förnuft när du söker hus till uthyrning i Malmö

När du hyr en bostad är det mycket relevant att du kontrollerar hyresvärden innan du överför pengar till dem. Det gäller även när du vill hyra ett hus. Få alltid juridisk hjälp för granskning av ditt hyresavtal innan du skriver under. Be om en visning av bostaden, kontrollera hyresvärdens bakgrund och få dokumentation för hyresvärdens rätt att hyra ut bostaden, innan du skriver under eller överför pengar till hyresvärden. Mest av allt: använd ditt sunda förnuft.

Vi har samlat en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

När du ska flytta in i ett hus i Malmö

När du har fattat beslutet om att flytta till ett nytt hus i Malmö, är det dags att planera och organisera flytten från din nuvarande bostad till det nya huset. Att flytta till ett hus innebär många överväganden kring användningen av utrymmet inom huset och i trädgården, vilket kan kräva lite mer förberedelse.

Vi har satt samman denna guide till dig som ska flytta in i ett hus: Flyttchecklista för hus.

Uthyrning av hus i Malmö

Om du har ett ledigt hus i Malmö som du vill hyra ut, kan du hitta din hyresgäst genom Bostadsdeal.se, som är en av Sveriges ledande onlineplattformar för uthyrning av privata bostäder, inklusive hus. Vi används av privata hyresvärdar såväl som bostadsföreningar, fastighetsbolag och fastighetsförvaltare för uthyrning av bostäder – inklusive villor och radhus.

När du annonserar ditt hus i Malmö till uthyrning på Bostadsdeal.se, exponeras det för ett brett utbud av bostadssökande som söker hyresbostäder – från den unga familjen till företaget som söker en hyresbostad för sina anställda till det äldre paret som söker seniorbostad.

Du kan skapa en bostadsannons för ditt hus till uthyrning i Malmö här, eller aktivt söka efter potentiella hyresgäster direkt här. Om du har frågor eller behöver hjälp, är du alltid välkommen att kontakta oss på support@bostadsdeal.se för en personlig dialog. Vi är här för att hjälpa dig med goda råd och vägledning genom din uthyrningsprocess.

För att göra processen enklare för dig, har vi utarbetat en guide som tar dig genom uthyrningsprocessen från början till slut: Hyr ut ditt hus via 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker hus i Malmö

En rik historia: Staden har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till 1200-talet. Malmö var en viktig handelsstad under medeltiden och har sedan dess varit en betydande industristad. Stadens historia återspeglas i dess arkitektur, med allt från medeltida kyrkor till moderna skyskrapor.

I Malmö finns flera effektiva och hållbara sätt att ta sig runt i staden, från ett omfattande kollektivtrafiksystem till cykelvänliga vägar och strategiska bilförbindelser.

Stadsdelar i Malmö 

Centrum: Malmös innerstad med shopping, kultur och historiska byggnader. Här hittar du bland annat Lilla Torg, Malmöhus slott, Saluhallen och Gustav Adolfs torg.

Innerstad: Stadsdelen runt centrum med bostäder, kontor och parker. Här hittar du Möllevången, Ribersborg och Slottsstaden.

Limhamn-Bunkeflo: En kuststad med badplatser, småbåtshamnar och industri. Här hittar du bland annat Limhamns kalkbrott, Sibbarps strand och Bunkeflostrand.

Hyllie: En modern stadsdel med Malmö Arena, Emporia och nya bostäder. Här finns även Malmömässan och Hyllie station.

Fosie: Ett industri- och bostadsområde med Fosie industriområde och Värnhem. Här finns bland annat Fosie kyrka, Folkets park och Värnhemstorget.

Mer info om Malmö

Om du letar efter en hyresbostad i Malmö är det viktigt att du grundligt sätter dig in i hur kooperativt boende fungerar och var i staden du vill bo. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om Malmö för att ge dig en heltäckande överblick. Läs mer om Malmö i denna guide: Upplev Malmö: En guide till stadens bästa butiker och områden.