Hyra studentbostad i Malmö

Hitta din nya studentbostad att hyra på listan med studentbostäder som uthyres i Malmö nedan. Vi har ett stort urval av studentlägenheter och studentboende i Malmö. Hitta studentbostad, studentrum eller studentlägenhet att hyra i Malmö här. Lycka till! Mer info om att hyra studentbostad i Malmö.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
Det finns tyvärr inte några helt precisa matchningar för din sökning. Vår sökrobot föreslår dock att du tittar närmre på nedanstående bostäder som påminner om din sökning, även om de inte passar perfekt till dina kriterier. Kom ihåg att du alltid kan använda sökfiltret för att precisera din sökning.

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga studentbostäder att hyra i Malmö under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga studentbostäder att hyra i Malmö under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet studentbostäder att hyra i Malmö på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya studentbostäder i Malmö som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal studentbostäder i Malmö som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga studentbostäder i Malmö över tid, samlad statistik över nya studentbostäder i Malmö över tid, samlad statistik över uthyrda studentbostäder i Malmö över tid.

Datum Alla studentbostäder att hyra Nya studentbostäder att hyra Uthyrda studentbostäder
20. februari 2024 0 0 0
19. februari 2024 0 0 0
18. februari 2024 0 0 0
17. februari 2024 0 0 0
16. februari 2024 0 0 0
15. februari 2024 0 0 0
14. februari 2024 0 0 0
13. februari 2024 0 0 0
12. februari 2024 0 0 0
11. februari 2024 0 0 0
10. februari 2024 0 0 0
9. februari 2024 0 0 0
8. februari 2024 0 0 0
7. februari 2024 0 0 0
6. februari 2024 0 0 0
5. februari 2024 0 0 0
4. februari 2024 0 0 0
3. februari 2024 0 0 0
2. februari 2024 0 0 0
1. februari 2024 0 0 0
31. januari 2024 0 0 0
30. januari 2024 0 0 0
29. januari 2024 0 0 0
28. januari 2024 0 0 0
27. januari 2024 0 0 0
26. januari 2024 0 0 0
25. januari 2024 0 0 0
24. januari 2024 0 0 0
23. januari 2024 0 0 0
22. januari 2024 0 0 0
21. januari 2024 0 0 0

Statistik över lediga studentbostäder att hyra i Malmö

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av studentbostäder att hyra i Malmö. Se också samlad statistik över alla lediga studentbostäder i Malmö över tid, samlad statistik över nya studentbostäder i Malmö över tid, samlad statistik över uthyrda studentbostäder i Malmö över tid.

Studentbostäder
Antal lediga bostäder 0
Antal nya bostäder sedan igår 0
Antal uthyrda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 0

Vad är en studentbostad?

En studentbostad är en bostad avsett för studenter att bo i. Det kan antingen vara i form av ett rum i en korridor, en lägenhet avsett för studenter eller ett studentrum.

Att hyra ett studentrum är ett bra sätt att bo billigt och där man ofta har närhet till att träffa och lära känna andra studenter. Det är ofta billigare än att hyra en vanlig lägenhet eller rum.

Guide: Så hittar du en studentbostad i Malmö

Behöver du hjälp med att hitta en studentbostad i Malmö? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av studentbostad i Malmö. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta studentbostaden i Malmö!

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en studentbostad att hyra i Malmö. Vilken storlek och hur många m2 ska studentbostaden vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Malmö ska studentbostaden ligga? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska studentbostaden ha en balkong, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska studentbostaden ligga nära campus? Är du på jakt efter en studentlägenhet eller ett studentrum?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter en studentbostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter en studentbostad i Malmö

Det finns många bra hemsidor med lediga studentbostäder att hyra, där du kan söka efter studentbostad, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Malmö. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga studentbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av studentbostäder på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Malmö. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter studentbostad att hyra här.

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en studentbostad i Malmö som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra studentbostaden. Du kan också be om en visning av studentbostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya studentbostad i Malmö ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr studentbostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut studentbostaden i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på studentbostaden eller inte betalar hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut studentbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har fått en visning av studentbostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya studentbostad. Kom ihåg att adressändra.