Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hus att hyra i Stockholm

Hitta ditt nya hus i Stockholm på listan med lediga hus nedan. Vi har ett stort urval av hus i Stockholm. Hyr hus i Stockholm här. Lycka till! Mer info om hyra hus i Stockholm.

Upprätta en sökagent för ditt nya hus här

109 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 7 >

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Lediga hus i Stockholm

Är du på jakt efter lediga hus i Stockholm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Stockholm. Hitta lediga hus i Stockholm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Stockholm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Stockholm först. När du vill hyra ett ledigt hus i Stockholm är det viktigt att veta vilken typ av lediga hus i Stockholm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Stockholm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Stockholm, lediga hyresbostäder i Stockholm, lediga hyresrätter i Stockholm, lediga hus i Stockholm, lediga rum i Stockholm, lediga bostäder i Stockholm, lediga studentbostäder i Stockholm, lediga studentlägenheter i Stockholm eller lediga hyreslägenheter i Stockholm.

Guide: Så hittar du ett hus i Stockholm

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet i Stockholm? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus i Stockholm. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset i Stockholm!

Du kan alltid söka bland alla bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra i Stockholm. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Stockholm ska huset ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus i Stockholm

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Stockholm. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Stockholm. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Stockholm, hyra hus i Stockholm, hyra rum i Stockholm, hyra bostad i Stockholm, hyra hyresbostad i Stockholm, hyra studentbostad i Stockholm, hyra hyresrätter i Stockholm, hyra hyreslägenhet i Stockholm, ledig hyresrätt i Stockholm, ledig lägenhet i Stockholm, ledigt hus i Stockholm, ledigt rum i Stockholm, ledig hyresbostad i Stockholm, ledig bostad i Stockholm, ledig studentbostad i Stockholm, ledig studentlägenhet i Stockholm, ledig hyreslägenhet i Stockholm, lediga hyresrätter i Stockholm, lediga lägenheter i Stockholm, lediga hyresbostäder i Stockholm, lediga hus i Stockholm, lediga rum i Stockholm, lediga bostäder i Stockholm, lediga studentbostäder i Stockholm, lediga studentlägenheter i Stockholm, lediga hyreslägenheter i Stockholm, hyresbostäder i Stockholm, hyresrätter i Stockholm, lägenheter i Stockholm, hus i Stockholm, rum i Stockholm, bostäder i Stockholm, studentbostäder i Stockholm, studentlägenheter i Stockholm, hyreslägenheter i Stockholm, hyresbostad i Stockholm, hyresrätt i Stockholm, lägenhet i Stockholm, hus i Stockholm, rum i Stockholm, bostad i Stockholm, studentbostad i Stockholm, studentlägenhet i Stockholm och hyreslägenhet i Stockholm

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus i Stockholm som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus i Stockholm ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hyra hus i Stockholm

Är du på jakt efter att hyra ett hus i Stockholm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Stockholm. Hitta ditt nya hus i Stockholm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra i Stockholm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Stockholm först. När du vill hyra ett hus i Stockholm är det viktigt att veta vilken typ av hus i Stockholm som du vill hyra. Det finns alla typer av hus i Stockholm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet i Stockholm, hyra hyresbostad i Stockholm, hyra hyresrätt i Stockholm, hyra hus i Stockholm, hyra rum i Stockholm, hyra bostad i Stockholm, hyra studentbostad i Stockholm, hyra studentlägenhet i Stockholm eller hyra hyreslägenhet i Stockholm.

Lediga hus i Stockholm

Är du på jakt efter ett ledigt hus i Stockholm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Stockholm. Hitta ett ledigt hus i Stockholm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Stockholm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Stockholm först. När du vill hyra ett ledigt hus i Stockholm är det viktigt att veta vilken typ av ledigt hus i Stockholm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Stockholm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Stockholm, ledig hyresbostad i Stockholm, ledig hyresrätt i Stockholm, ledigt hus i Stockholm, ledigt rum i Stockholm, ledig bostad i Stockholm, ledig studentbostad i Stockholm, ledig studentlägenhet i Stockholm eller ledig hyreslägenhet i Stockholm.

Hus i Stockholm

Är du på jakt efter ett hus i Stockholm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Stockholm. Hitta en bostad och lägenhet i Stockholm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Stockholm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Stockholm först. När du vill hyra ett hus i Stockholm är det viktigt att veta vilken typ av hus i Stockholm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Stockholm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Stockholm, hyresbostäder i Stockholm, hyresrätter i Stockholm, hus i Stockholm, rum i Stockholm, bostäder i Stockholm, studentbostäder i Stockholm, studentlägenheter i Stockholm eller hyreslägenheter i Stockholm.

Värt att veta när du söker hus i Stockholm

Staden som grundades för circa 750 år sedan av Birger Jarl växte snabbt ur den dåvarande stadskärnan – dagens Gamla stan – och med en växande befolkning byggdes staden med tiden ut. Resultatet är idag ett Stockholm som är byggt på 14 olika öar vilka med hjälp av 57 broar hålls ihop och bildar det som av många kallas för en av världens vackraste huvudstäder. Med en skärgård utöver det vanliga, grönskande natur och vackra byggnader om vartannat lockar Stockholm årligen ett stort antal av såväl turister som nyinflyttade. Staden har dessutom varit utnämnd till Sveriges huvudstad i snart 400 år och landets största tätort i närmare 600 år. Den äldsta byggnaden är Riddarholmskyrkan som stod klar redan år 1270. Idag delas staden av de två landskapen Uppland och Södermanland varvid gränsen demellan går vid Slussen i stadens centrala delar, där södra delen tillhör Södermanland medans norra Stockholm ligger i Uppland.

Stockholm står inte sällan i fokus för världens medier. Bland annat delas Nobelpriset ut i staden och det hålls årligen en uppmärksammad Nobelfest i ära av pristagarna, en återkommande tradition som pågått sedan 1901. Staden stoltserar även med stadsdelen Gamla stan som är en av Europas bäst bevarade medeltida stadsdelar, ABBA-muséet som symboliskt representerar Sveriges stolta musikhistoria och Gröna Lund som är landets äldsta och ett av de mest välbesökta nöjesfälten.

Hitta lediga hus som uthyres i Stockholm. Söker du hus som uthyres i Stockholm, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Stockholm än hus, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning.

Vid Mälarens utlopp ligger Sveriges huvudstad som med mer än 1.5 miljoner invånare är Nordens folkrikaste tätort - vackert belägen där sjön möter havet och med en skärgård som pryder många vykort. Stockholm är idag en av Europas fem snabbast växande regioner, vilket har satt staden på världskartan på allvar.

Sök på väg- eller gatunamn i Stockholm
Information om kommunen