Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra på Södermalm

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter på Södermalm nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenhet på Södermalm.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

254 bostäder hittade

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter på Södermalm

Är du på jakt efter lediga lägenheter på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta lediga lägenheter och lägenheter på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna på Södermalm först. När du vill hyra en ledig lägenhet på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter på Södermalm, lediga hyresbostäder på Södermalm, lediga hyresrätter på Södermalm, lediga hus på Södermalm, lediga rum på Södermalm, lediga bostäder på Södermalm, lediga studentbostäder på Södermalm, lediga studentlägenheter på Södermalm eller lediga hyreslägenheter på Södermalm.

Guide: Så hittar du en lägenhet på Södermalm

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet på Södermalm? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet på Södermalm. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten på Södermalm!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra på Södermalm. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var på Södermalm ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet på Södermalm

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar på Södermalm. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Södermalm. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet på Södermalm, hyra hus på Södermalm, hyra rum på Södermalm, hyra bostad på Södermalm, hyra hyresbostad på Södermalm, hyra studentbostad på Södermalm, hyra hyresrätter på Södermalm, hyra hyreslägenhet på Södermalm, ledig hyresrätt på Södermalm, ledig lägenhet på Södermalm, ledigt hus på Södermalm, ledigt rum på Södermalm, ledig hyresbostad på Södermalm, ledig bostad på Södermalm, ledig studentbostad på Södermalm, ledig studentlägenhet på Södermalm, ledig hyreslägenhet på Södermalm, lediga hyresrätter på Södermalm, lediga lägenheter på Södermalm, lediga hyresbostäder på Södermalm, lediga hus på Södermalm, lediga rum på Södermalm, lediga bostäder på Södermalm, lediga studentbostäder på Södermalm, lediga studentlägenheter på Södermalm, lediga hyreslägenheter på Södermalm, hyresbostäder på Södermalm, hyresrätter på Södermalm, lägenheter på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostäder på Södermalm, studentbostäder på Södermalm, studentlägenheter på Södermalm, hyreslägenheter på Södermalm, hyresbostad på Södermalm, hyresrätt på Södermalm, lägenhet på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostad på Södermalm, studentbostad på Södermalm, studentlägenhet på Södermalm och hyreslägenhet på Södermalm

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet på Södermalm som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet på Södermalm ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet på Södermalm

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta din nya lägenhet på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna på Södermalm först. När du vill hyra en lägenhet på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  på Södermalm, hyra hyresbostad på Södermalm, hyra hyresrätt på Södermalm, hyra hus på Södermalm, hyra rum på Södermalm, hyra bostad på Södermalm, hyra studentbostad på Södermalm, hyra studentlägenhet på Södermalm eller hyra hyreslägenhet på Södermalm.

Ledig lägenhet på Södermalm

Är du på jakt efter en ledig lägenhet på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta en ledig lägenhet på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna på Södermalm först. När du vill hyra en ledig lägenhet på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet på Södermalm, ledig hyresbostad på Södermalm, ledig hyresrätt på Södermalm, ledigt hus på Södermalm, ledigt rum på Södermalm, ledig bostad på Södermalm, ledig studentbostad på Södermalm, ledig studentlägenhet på Södermalm eller ledig hyreslägenhet på Södermalm.

Lägenheter på Södermalm

Är du på jakt efter lägenheter på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta lägenheter på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna på Södermalm först. När du vill hyra lägenheter på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter på Södermalm, hyresbostäder på Södermalm, hyresrätter på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostäder på Södermalm, studentbostäder på Södermalm, studentlägenheter på Södermalm eller hyreslägenheter på Södermalm.

Lägenhet på Södermalm

Är du på jakt efter en lägenhet på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta en lägenhet på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna på Södermalm först. När du vill hyra en lägenhet  på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  på Södermalm, hyresbostad på Södermalm, hyresrätt på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostad på Södermalm, studentbostad på Södermalm, studentlägenhet på Södermalm eller hyreslägenhet på Södermalm.

Hyresrätt på Södermalm

Är du på jakt efter en hyresrätt på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter på Södermalm. Hitta en hyresrätt på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna på Södermalm först. När du vill hyra en hyresrätt på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter på Södermalm, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter på Södermalm

Är du på jakt efter hyresrätter på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter på Södermalm. Hitta hyresrätter på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna på Södermalm först. När du vill hyra hyresrätter på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter på Södermalm, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Södermalm

Södermalm har med sin speciella stil nästan blivit synonymt med en avslappnad och hipster-inspirerad stil som är vanligt förekommande på söder. Här finns det flera second hand-butiker, mikrobryggerier och prisbelönta caféer och bagerier, samtidigt som det också finns stora köpcentran, etablerade varumärken och diskotek för alla åldrar. Södermalm brukar därför beskrivas som en dynamisk stadsdel med ett rikt socialt liv under dygnets alla timmar. Vidare finns här också gott om kultur i form av muséer, utställningar och historiska byggnader. Namnet Södermalm började nämligen redan ta form i dokument daterat till 1288, även om den dåvarande stavningen var Suthraemalm, och stadsdelen började därefter sakta ta form. Det var dock inte förrän på slutet av 1500-talet som befolkningstillväxten tog fart och så sent som mot slutet av 1800-talet den kom igång på allvar. Södermalm blev då främst arbetarnas stadsdel, även om stadsdelen idag kännetecknas av dyra bostäder och ett av Stockholms trendigaste områden att bo i. En av de delar på Södermalm som har kommit att bli en av de allra mest omtalade och populära bland såväl Stockholmare som turister är den del som fått det inofficiella namnet SoFo (Söder om Folkungagatan), som sedan 90-talet växt in i namnet och bildar ett område kännetecknat av restauranger, småbutiker, caféer och en speciell livsstil. 

Hitta lediga lägenheter som uthyres på Södermalm. Söker du lägenhet som uthyres på Södermalm, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder  på Södermalm än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning.

Södermalm som i vardagligt tal ofta kallas för Söder, sträcker sig från Slussen i norr till Skanstull i syd. Södermalm utgörs av en ö och karaktäriseras av en avslappnad och social stil. Här finns det gott om caféer, barer och butiker i alla dess former vilket tillsammans bildar en egen puls som går att ta på när man sätter foten i denna del av staden.

Sök på väg- eller gatunamn i Södermalm