Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Rum att hyra på Södermalm

Hitta ditt nya rum på Södermalm på listan med lediga rum nedan. Vi har ett stort urval av rum på Södermalm. Hyr rum på Södermalm här. Lycka till! Mer info om hyra rum på Södermalm.

Upprätta en sökagent för ditt nya rum här

103 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 >

Vad är ett rum?

Ett rum är en del av ett hus. Ett rum kan ha olika storlekar och former. Det kan vara ett litet rum, ett stort rum eller ett rum som är långt och smalt. Det kan också ha olika typer av inredning, som möbler, tapeter, mattor och gardiner. Det kan också ha olika typer av belysning, som ljusstakar, lampor eller fönster. Alla dessa element kan användas för att skapa en specifik atmosfär.

Att hyra ett rum är ett bra sätt att bo billigt och flexibelt. Det är ofta billigare än att hyra ett helt hus eller en lägenhet. Det är också ett bra sätt att träffa nya människor. Det är också ett bra sätt att få en uppfattning om ett område innan man bestämmer sig för att flytta till ett eget boende i området.

Lediga rum på Södermalm

Är du på jakt efter lediga rum på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum på Södermalm. Hitta lediga rum på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga rummen på Södermalm först. När du vill hyra lediga rum på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av lediga rum på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter på Södermalm, lediga hyresbostäder på Södermalm, lediga hyresrätter på Södermalm, lediga hus på Södermalm, lediga rum på Södermalm, lediga bostäder på Södermalm, lediga studentbostäder på Södermalm, lediga studentlägenheter på Södermalm eller lediga hyreslägenheter på Södermalm.

Guide: Så hittar du ett rum på Södermalm

Behöver du hjälp med att hitta ett rum, hyresrätt eller hyresbostad på Södermalm? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av rum på Södermalm. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta rummet på Södermalm!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett rum att hyra på Södermalm. Vilken storlek och hur många m2 ska rummen vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var på Södermalm ska rummet ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska rummet ha en balkong, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska rummet ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska rummet ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett rum som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett rum på Södermalm

Det finns många bra hemsidor med lediga rum att hyra, där du kan söka efter rum, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar på Södermalm. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga rummet till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av rum på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Södermalm. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter rum att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet på Södermalm, hyra hus på Södermalm, hyra rum på Södermalm, hyra bostad på Södermalm, hyra hyresbostad på Södermalm, hyra studentbostad på Södermalm, hyra hyresrätter på Södermalm, hyra hyreslägenhet på Södermalm, ledig hyresrätt på Södermalm, ledig lägenhet på Södermalm, ledigt hus på Södermalm, ledigt rum på Södermalm, ledig hyresbostad på Södermalm, ledig bostad på Södermalm, ledig studentbostad på Södermalm, ledig studentlägenhet på Södermalm, ledig hyreslägenhet på Södermalm, lediga hyresrätter på Södermalm, lediga lägenheter på Södermalm, lediga hyresbostäder på Södermalm, lediga hus på Södermalm, lediga rum på Södermalm, lediga bostäder på Södermalm, lediga studentbostäder på Södermalm, lediga studentlägenheter på Södermalm, lediga hyreslägenheter på Södermalm, hyresbostäder på Södermalm, hyresrätter på Södermalm, lägenheter på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostäder på Södermalm, studentbostäder på Södermalm, studentlägenheter på Södermalm, hyreslägenheter på Södermalm, hyresbostad på Södermalm, hyresrätt på Södermalm, lägenhet på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostad på Södermalm, studentbostad på Södermalm, studentlägenhet på Södermalm och hyreslägenhet på Södermalm

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett rum på Södermalm som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra rummet. Du kan också be om en visning av rummet, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya rum på Södermalm ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr rummet är det inte säkert att personen får hyra ut det i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut rummet i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på rummet eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut rummet.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har fått en visning av rummet.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya rum. Kom ihåg att adressändra.

Hyra rum på Södermalm

Är du på jakt efter att hyra ett rum på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum på Södermalm. Hitta ditt nya rum på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum att hyra på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta rummen på Södermalm först. När du vill hyra ett rum på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av rum på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av rum på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  på Södermalm, hyra hyresbostad på Södermalm, hyra hyresrätt på Södermalm, hyra hus på Södermalm, hyra rum på Södermalm, hyra bostad på Södermalm, hyra studentbostad på Södermalm, hyra studentlägenhet på Södermalm eller hyra hyreslägenhet på Södermalm.

Lediga rum på Södermalm

Är du på jakt efter ett ledigt rum på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum på Södermalm. Hitta ett ledigt rum på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga rummen på Södermalm först. När du vill hyra ett ledigt rum på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledigt rum på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet på Södermalm, ledig hyresbostad på Södermalm, ledig hyresrätt på Södermalm, ledigt hus på Södermalm, ledigt rum på Södermalm, ledig bostad på Södermalm, ledig studentbostad på Södermalm, ledig studentlägenhet på Södermalm eller ledig hyreslägenhet på Södermalm.

Rum på Södermalm

Är du på jakt efter ett rum på Södermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum på Södermalm. Hitta ett rum på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta rummen på Södermalm först. När du vill hyra ett rum  på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av rum på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter på Södermalm, hyresbostäder på Södermalm, hyresrätter på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostäder på Södermalm, studentbostäder på Södermalm, studentlägenheter på Södermalm eller hyreslägenheter på Södermalm.

Värt att veta när du söker rum i Södermalm

Södermalm har med sin speciella stil nästan blivit synonymt med en avslappnad och hipster-inspirerad stil som är vanligt förekommande på söder. Här finns det flera second hand-butiker, mikrobryggerier och prisbelönta caféer och bagerier, samtidigt som det också finns stora köpcentran, etablerade varumärken och diskotek för alla åldrar. Södermalm brukar därför beskrivas som en dynamisk stadsdel med ett rikt socialt liv under dygnets alla timmar. Vidare finns här också gott om kultur i form av muséer, utställningar och historiska byggnader. Namnet Södermalm började nämligen redan ta form i dokument daterat till 1288, även om den dåvarande stavningen var Suthraemalm, och stadsdelen började därefter sakta ta form. Det var dock inte förrän på slutet av 1500-talet som befolkningstillväxten tog fart och så sent som mot slutet av 1800-talet den kom igång på allvar. Södermalm blev då främst arbetarnas stadsdel, även om stadsdelen idag kännetecknas av dyra bostäder och ett av Stockholms trendigaste områden att bo i. En av de delar på Södermalm som har kommit att bli en av de allra mest omtalade och populära bland såväl Stockholmare som turister är den del som fått det inofficiella namnet SoFo (Söder om Folkungagatan), som sedan 90-talet växt in i namnet och bildar ett område kännetecknat av restauranger, småbutiker, caféer och en speciell livsstil. 

Hitta lediga rum som uthyres på Södermalm. Söker du rum som uthyres på Södermalm, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder  på Södermalm än rum, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning.

Södermalm som i vardagligt tal ofta kallas för Söder, sträcker sig från Slussen i norr till Skanstull i syd. Södermalm utgörs av en ö och karaktäriseras av en avslappnad och social stil. Här finns det gott om caféer, barer och butiker i alla dess former vilket tillsammans bildar en egen puls som går att ta på när man sätter foten i denna del av staden.

Sök på väg- eller gatunamn i Södermalm