Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lediga bostäder på Östermalm

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder på Östermalm nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad på Östermalm.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

631 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder på Östermalm

Är du på jakt efter lediga bostäder på Östermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter på Östermalm. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna på Östermalm först. När du vill hyra en ledig bostad på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter på Östermalm, lediga hyresbostäder på Östermalm, lediga hyresrätter på Östermalm, lediga hus på Östermalm, lediga rum på Östermalm, lediga bostäder på Östermalm, lediga studentbostäder på Östermalm, lediga studentlägenheter på Östermalm eller lediga hyreslägenheter på Östermalm.

Guide: Så hittar du en hyresbostad på Östermalm

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet på Östermalm? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad på Östermalm. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden på Östermalm!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra på Östermalm. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var på Östermalm ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad på Östermalm

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar på Östermalm. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Östermalm. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet på Östermalm, hyra hus på Östermalm, hyra rum på Östermalm, hyra bostad på Östermalm, hyra hyresbostad på Östermalm, hyra studentbostad på Östermalm, hyra hyresrätter på Östermalm, hyra hyreslägenhet på Östermalm, ledig hyresrätt på Östermalm, ledig lägenhet på Östermalm, ledigt hus på Östermalm, ledigt rum på Östermalm, ledig hyresbostad på Östermalm, ledig bostad på Östermalm, ledig studentbostad på Östermalm, ledig studentlägenhet på Östermalm, ledig hyreslägenhet på Östermalm, lediga hyresrätter på Östermalm, lediga lägenheter på Östermalm, lediga hyresbostäder på Östermalm, lediga hus på Östermalm, lediga rum på Östermalm, lediga bostäder på Östermalm, lediga studentbostäder på Östermalm, lediga studentlägenheter på Östermalm, lediga hyreslägenheter på Östermalm, hyresbostäder på Östermalm, hyresrätter på Östermalm, lägenheter på Östermalm, hus på Östermalm, rum på Östermalm, bostäder på Östermalm, studentbostäder på Östermalm, studentlägenheter på Östermalm, hyreslägenheter på Östermalm, hyresbostad på Östermalm, hyresrätt på Östermalm, lägenhet på Östermalm, hus på Östermalm, rum på Östermalm, bostad på Östermalm, studentbostad på Östermalm, studentlägenhet på Östermalm och hyreslägenhet på Östermalm

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad på Östermalm som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad på Östermalm ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad på Östermalm

Är du på jakt efter att hyra en bostad på Östermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta din nya hyresbostad på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna på Östermalm först. När du vill hyra en bostad på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av bostad på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  på Östermalm, hyra hyresbostad på Östermalm, hyra hyresrätt på Östermalm, hyra hus på Östermalm, hyra rum på Östermalm, hyra bostad på Östermalm, hyra studentbostad på Östermalm, hyra studentlägenhet på Östermalm eller hyra hyreslägenhet på Östermalm.

Ledig bostad på Östermalm

Är du på jakt efter en ledig bostad på Östermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta en ledig hyresbostad på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna på Östermalm först. När du vill hyra en ledig bostad på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet på Östermalm, ledig hyresbostad på Östermalm, ledig hyresrätt på Östermalm, ledigt hus på Östermalm, ledigt rum på Östermalm, ledig bostad på Östermalm, ledig studentbostad på Östermalm, ledig studentlägenhet på Östermalm eller ledig hyreslägenhet på Östermalm.

Bostäder på Östermalm

Är du på jakt efter bostäder på Östermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta bostäder och hyresbostäder på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna på Östermalm först. När du vill hyra bostäder på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av bostäder på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter på Östermalm, hyresbostäder på Östermalm, hyresrätter på Östermalm, hus på Östermalm, rum på Östermalm, bostäder på Östermalm, studentbostäder på Östermalm, studentlägenheter på Östermalm eller hyreslägenheter på Östermalm.

Bostad på Östermalm

Är du på jakt efter en bostad på Östermalm så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta en bostad och hyresbostad på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna på Östermalm först. När du vill hyra en bostad på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av bostad på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  på Östermalm, hyresbostad på Östermalm, hyresrätt på Östermalm, hus på Östermalm, rum på Östermalm, bostad på Östermalm, studentbostad på Östermalm, studentlägenhet på Östermalm eller hyreslägenhet på Östermalm.

Värt att veta när du söker bostad till salu i Östermalm

I takt med att Stockholm har vuxit de senaste decennierna har Östermalm fått ett allt mer attraktivt läge. Stadsdelen angränsar till Stockholms mest besökta butiksgator på Norrmalm,  kontorstäta Vasastan och ligger endast ett kortare stenkast ifrån mysiga Gamla Stan. Samtidigt är Östermalm hem för några av Stockholms största utbildningscentran i form av Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet, som bägge har sina campus i området. Inte bara studenter, utan även många matälskare lockas till stadsdelen och ett besök på den över hundra år gamla saluhallen på Östermalms torg. Saluhallen har sedan den invigdes år 1888 varit ett hem för matkultur och är idag kulturminnesskyddad. Några få kvater ifrån matälskarna centra finns ävens forskarnas dito. I parken Humlegården – som fått sitt namn genom att man för många hundra år sedan, när parken var en kunglig trädgärd, odlade bland anant humle här – finns det Kungliga biblioteket. Här kan den nyfikne finna allt tryckt material som getts ut i Sverige sedan 1661, även om biblioteket främst riktar sig mot forskare. Sist men inte minst så är ett besök på Östermalm och Sveriges nationalscen för teater, Dramaten, ett måste för den som intresserar sig för teater, kultur och historia. Kort sagt så är Östermalm en stadsdel som genom sin historia fått en ny skepnad och är idag ett av de mest eftertraktade områden i Stockholm och hem för såväl utbildning, parker, shopping och kultur i alla dess former.

Sök på väg- eller gatunamn i Östermalm