Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lediga bostäder i Stockholm Innerstad

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Stockholm Innerstad nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Stockholm Innerstad.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

442 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter lediga bostäder i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter i Stockholm Innerstad. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra en ledig bostad i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Stockholm Innerstad, lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, lediga hyresrätter i Stockholm Innerstad, lediga hus i Stockholm Innerstad, lediga rum i Stockholm Innerstad, lediga bostäder i Stockholm Innerstad, lediga studentbostäder i Stockholm Innerstad, lediga studentlägenheter i Stockholm Innerstad eller lediga hyreslägenheter i Stockholm Innerstad.

Guide: Så hittar du en hyresbostad i Stockholm Innerstad

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet i Stockholm Innerstad? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad i Stockholm Innerstad. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden i Stockholm Innerstad!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Stockholm Innerstad. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Stockholm Innerstad ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad i Stockholm Innerstad

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Stockholm Innerstad. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Stockholm Innerstad. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Stockholm Innerstad, hyra hus i Stockholm Innerstad, hyra rum i Stockholm Innerstad, hyra bostad i Stockholm Innerstad, hyra hyresbostad i Stockholm Innerstad, hyra studentbostad i Stockholm Innerstad, hyra hyresrätter i Stockholm Innerstad, hyra hyreslägenhet i Stockholm Innerstad, ledig hyresrätt i Stockholm Innerstad, ledig lägenhet i Stockholm Innerstad, ledigt hus i Stockholm Innerstad, ledigt rum i Stockholm Innerstad, ledig hyresbostad i Stockholm Innerstad, ledig bostad i Stockholm Innerstad, ledig studentbostad i Stockholm Innerstad, ledig studentlägenhet i Stockholm Innerstad, ledig hyreslägenhet i Stockholm Innerstad, lediga hyresrätter i Stockholm Innerstad, lediga lägenheter i Stockholm Innerstad, lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, lediga hus i Stockholm Innerstad, lediga rum i Stockholm Innerstad, lediga bostäder i Stockholm Innerstad, lediga studentbostäder i Stockholm Innerstad, lediga studentlägenheter i Stockholm Innerstad, lediga hyreslägenheter i Stockholm Innerstad, hyresbostäder i Stockholm Innerstad, hyresrätter i Stockholm Innerstad, lägenheter i Stockholm Innerstad, hus i Stockholm Innerstad, rum i Stockholm Innerstad, bostäder i Stockholm Innerstad, studentbostäder i Stockholm Innerstad, studentlägenheter i Stockholm Innerstad, hyreslägenheter i Stockholm Innerstad, hyresbostad i Stockholm Innerstad, hyresrätt i Stockholm Innerstad, lägenhet i Stockholm Innerstad, hus i Stockholm Innerstad, rum i Stockholm Innerstad, bostad i Stockholm Innerstad, studentbostad i Stockholm Innerstad, studentlägenhet i Stockholm Innerstad och hyreslägenhet i Stockholm Innerstad

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad i Stockholm Innerstad som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad i Stockholm Innerstad ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter att hyra en bostad i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Stockholm Innerstad. Hitta din nya hyresbostad i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra en bostad i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Stockholm Innerstad, hyra hyresbostad i Stockholm Innerstad, hyra hyresrätt i Stockholm Innerstad, hyra hus i Stockholm Innerstad, hyra rum i Stockholm Innerstad, hyra bostad i Stockholm Innerstad, hyra studentbostad i Stockholm Innerstad, hyra studentlägenhet i Stockholm Innerstad eller hyra hyreslägenhet i Stockholm Innerstad.

Ledig bostad i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter en ledig bostad i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Stockholm Innerstad. Hitta en ledig hyresbostad i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra en ledig bostad i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Stockholm Innerstad, ledig hyresbostad i Stockholm Innerstad, ledig hyresrätt i Stockholm Innerstad, ledigt hus i Stockholm Innerstad, ledigt rum i Stockholm Innerstad, ledig bostad i Stockholm Innerstad, ledig studentbostad i Stockholm Innerstad, ledig studentlägenhet i Stockholm Innerstad eller ledig hyreslägenhet i Stockholm Innerstad.

Bostäder i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter bostäder i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Stockholm Innerstad. Hitta bostäder och hyresbostäder i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra bostäder i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av bostäder i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Stockholm Innerstad, hyresbostäder i Stockholm Innerstad, hyresrätter i Stockholm Innerstad, hus i Stockholm Innerstad, rum i Stockholm Innerstad, bostäder i Stockholm Innerstad, studentbostäder i Stockholm Innerstad, studentlägenheter i Stockholm Innerstad eller hyreslägenheter i Stockholm Innerstad.

Bostad i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter en bostad i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Stockholm Innerstad. Hitta en bostad och hyresbostad i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra en bostad i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Stockholm Innerstad, hyresbostad i Stockholm Innerstad, hyresrätt i Stockholm Innerstad, hus i Stockholm Innerstad, rum i Stockholm Innerstad, bostad i Stockholm Innerstad, studentbostad i Stockholm Innerstad, studentlägenhet i Stockholm Innerstad eller hyreslägenhet i Stockholm Innerstad.

Värt att veta när du söker bostad till salu i Stockholm Innerstad

Stockholm innerstad kallas i folkmun ofta för Stockholm City, ett uttryck som växt fram med inspiration från London där stadens äldre centrum är en egen kommun och går under namnet City of London. Det som utgör Stockholm innerstad i bemärkelsen av centrum är Norrmalm och Gamla Stan. Just stadsdelen Norrmalm förväxlas dock ofta med det större stadsdelsområdet med samma namn. Det sistnämnda är mer precist ett stadsdelsområde bestående av just Norrmalm, Vasastan samt även en del av Östermalm. Norrmalm som stadsdel är den södra delen av stadsdels området och fick efter Norrmalmsregleringen i efterkrigstiden en rejäl upputsning och blev en av landets största stadssaneringar. Området kom snabbt att moderniseras under 50-, 60-, 70-talet vilket bland annat symboliseras genom uppförandet av de fem Hötorgsskraporna i mitten av 1960-talet. Denna förvandling som Stockholm innerstad genomgick har senare även inspirerat städer runt om i Europa och flera av de byggnader som uppfördes beskyddas idag som byggnadsminnesförklarade. Idag lockar Stockholm innerstad turister från hela världen. Med shopping i absoluta toppklass – med flera framträdande varuhus, butiker och shoppingcentran är området också i topp på många av Stockholmarnas egna topplistor över områden att besöka eller bo i. Här finns det också gott om saker att se och göra, där man på en dagspromenad kan få se allt ifrån Sveriges riksdag och regering, det Kungliga slottet och den blomstrande Kungsträdgården.

Sök på väg- eller gatunamn i Stockholm Innerstad
Information om kommunen