Hyra hus i Jönköping

Hitta ditt nya hus att hyra i Jönköping på listan med hyreshus nedan. Vi har samlat nästan alla lediga hus att hyra i Jönköping, så om du söker villa, radhus eller hus som uthyres i Jönköping har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra hus i Jönköping.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
26 bostäder hittade
1 2

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga hus att hyra i Jönköping under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga hus att hyra i Jönköping under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet hus att hyra i Jönköping på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya hus i Jönköping som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal hus i Jönköping som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hus i Jönköping över tid, samlad statistik över nya hus i Jönköping över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Jönköping över tid.

Datum Alla hus att hyra Nya hus att hyra Uthyrda hus
3. mars 2024 26 0 0
2. mars 2024 26 0 0
1. mars 2024 26 0 1
29. februari 2024 27 0 2
28. februari 2024 29 0 0
27. februari 2024 29 0 0
26. februari 2024 29 0 0
25. februari 2024 29 0 0
24. februari 2024 29 0 2
23. februari 2024 31 1 1
22. februari 2024 31 1 0
21. februari 2024 30 4 0
20. februari 2024 26 0 4
19. februari 2024 30 0 0
18. februari 2024 30 0 1
17. februari 2024 31 2 1
16. februari 2024 30 1 0
15. februari 2024 29 0 0
14. februari 2024 29 1 0
13. februari 2024 28 0 0
12. februari 2024 28 0 1
11. februari 2024 29 0 0
10. februari 2024 29 0 0
9. februari 2024 29 2 2
8. februari 2024 29 2 0
7. februari 2024 27 1 1
6. februari 2024 27 1 0
5. februari 2024 26 1 3
4. februari 2024 28 1 0
3. februari 2024 27 0 0
2. februari 2024 27 0 0

Statistik över lediga hus att hyra i Jönköping

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av hus att hyra i Jönköping. Se också samlad statistik över alla lediga hus i Jönköping över tid, samlad statistik över nya hus i Jönköping över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Jönköping över tid.

Hus
Antal lediga bostäder 26
Antal nya bostäder sedan igår 0
Antal uthyrda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 3 807

Hus till uthyrning i Jönköping

Ett hus är en byggnad som tjänar som ett hem för individer eller familjer, där invånaren har brukningsrätt till den mark som byggnaden ligger på. Ett hus har ofta en ansluten trädgård och andra utomhusområden, till exempel en uppfart.

Det är ofta barnfamiljer som väljer att bo i hus, då de behöver plats för många människor. Familjer med hundar uppskattar också ett hus, där hunden kan springa fritt i trädgården.

Att hitta det perfekta huset till uthyrning i Jönköping kräver noggrann forskning och en väl genomtänkt plan.

Börja med att fastställa dina främsta prioriteringar, krav och behov – till exempel läge, husets storlek, budget för hyran m.m. - och överväg om du behöver faciliteter som en trädgård eller garage, som ofta är tillgängliga när man bor i hus. När du har klargjort exakt vilken typ av hus du söker, är det dags att utforska marknaden för att hitta potentiella alternativ som uppfyller dina kriterier.

Du kan få en översikt över lediga hus till uthyrning i Jönköping på Bostadsdeal.se, som samlar nästan alla lediga hyresbostäder, inklusive hus till uthyrning, på marknaden.

Du kan filtrera din sökning och skapa automatiska sökagenter för hus till uthyrning i Jönköping, som meddelar om nya hus som matchar dina kriterier. Det gör att du kan vara en av de första som kontaktar hyresvärden – och därmed öka dina chanser att bli den som hyr huset.

Få fler tips om hur du hyr ett hus i vår guide: Så här hyr du ett hus – de 8 viktigaste stegen.

Hitta ett hus i Jönköping med rätt storlek och inredning

När du väljer vilket hus du vill hyra i Jönköping, är det relevant att du ser till att huset uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Huset ska ha en storlek och en rumsfördelning som harmoniserar med din nuvarande livssituation - samt eventuella framtida förändringar under den tid du planerar att bo där, såsom t.ex. familjeökning eller möjligheten att jobba hemifrån.

Du kan hitta mer inspiration om hur du inreder ditt nya hus i vår guide: 12 steg för att inreda ditt hus - skapa ett hem som kompletterar din livsstil.

Använd ditt sunda förnuft när du söker hus till uthyrning i Jönköping

När du hyr en bostad är det mycket relevant att du kontrollerar hyresvärden innan du överför pengar till dem. Det gäller även när du vill hyra ett hus. Få alltid juridisk hjälp för granskning av ditt hyresavtal innan du skriver under. Be om en visning av bostaden, kontrollera hyresvärdens bakgrund och få dokumentation för hyresvärdens rätt att hyra ut bostaden, innan du skriver under eller överför pengar till hyresvärden. Mest av allt: använd ditt sunda förnuft.

Vi har samlat en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

När du ska flytta in i ett hus i Jönköping

När du har fattat beslutet om att flytta till ett nytt hus i Jönköping, är det dags att planera och organisera flytten från din nuvarande bostad till det nya huset. Att flytta till ett hus innebär många överväganden kring användningen av utrymmet inom huset och i trädgården, vilket kan kräva lite mer förberedelse.

Vi har satt samman denna guide till dig som ska flytta in i ett hus: Flyttchecklista för hus.

Uthyrning av hus i Jönköping

Om du har ett ledigt hus i Jönköping som du vill hyra ut, kan du hitta din hyresgäst genom Bostadsdeal.se, som är en av Sveriges ledande onlineplattformar för uthyrning av privata bostäder, inklusive hus. Vi används av privata hyresvärdar såväl som bostadsföreningar, fastighetsbolag och fastighetsförvaltare för uthyrning av bostäder – inklusive villor och radhus.

När du annonserar ditt hus i Jönköping till uthyrning på Bostadsdeal.se, exponeras det för ett brett utbud av bostadssökande som söker hyresbostäder – från den unga familjen till företaget som söker en hyresbostad för sina anställda till det äldre paret som söker seniorbostad.

Du kan skapa en bostadsannons för ditt hus till uthyrning i Jönköping här, eller aktivt söka efter potentiella hyresgäster direkt här. Om du har frågor eller behöver hjälp, är du alltid välkommen att kontakta oss på support@bostadsdeal.se för en personlig dialog. Vi är här för att hjälpa dig med goda råd och vägledning genom din uthyrningsprocess.

För att göra processen enklare för dig, har vi utarbetat en guide som tar dig genom uthyrningsprocessen från början till slut: Hyr ut ditt hus via 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker hus i Jönköping

Läget har alltid spelat en otroligt stor roll för Jönköping – beläget vid vägknuten mellan tre landskap har gjort staden till en handelsplats. På medeltiden gick staden under namnet ’Junakøpung’, och låg då i det som idag kallas västra stadsdelen.
Under 1500-talet blev Jönköping en viktig gränspostering mot Danmark, och staden var flera gånger i frontlinjen vid krigen mellan Sverige och Danmark som var vanliga under denna tid. Under 1560-talet brändes och plundrades staden av danskarna, och drygt 45 år senare var det dags igen. Efter det andra angreppet bestämde den svenska kungen, Gustav II Adolf, att Jönköping istället skulle återuppbyggas på öster, med anledningen att det förväntades bli lättare att försvara staden då. Under 1800-talet genomgick staden en förändring och förvandlades snabbt till en fabriksstad, samtidigt som befolkningen ökade kraftigt under bara 20 år.
Läget spelar fortfarande en stor roll för staden, med E4:an som går genom staden och snabbt tar människor både från och till staden. Att det är populärt att bo i Jönköping är det inget snack om. Det är trots allt Sveriges nioende största stad. Till tätorten räknas också populära Huskvarna och Norrahammar, som tidigare var egna tätorter, men som sedan 60- och 70-talet växt samman allt mer.

Hitta lediga hus som uthyres i Jönköping. Söker du hus som uthyres i Jönköping, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Jönköping än hus, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Längsmed Vätterns södra strand ligger Jönköping idylliskt och vackert beläget. I staden, eller i närområdet, erbjuds du en kombination av strandliv, stadspuls, naturupplevelser, kulturskatter och slott. Utbudet av konserter, kultur och evenamang är också stort i Jönköping, där stand up blandas med barnteatrar, vernissage och sportmatcher. Två gånger årligen annordnas också Dreamhack här, världens största LAN-party, som lockar flera tusentals besökare.