Försäljning av bostadsrätt

Som bostadsägare kan du sälja din bostad om du längre inte önskar att bo kvar.

Hitta en köpare till din försäljning av bostadsrätt

Försäljning av bostadsrättsrätter - annonsering

Bostadsdeal är en sökmotor för bostäder som har många bostadssökande - däribland många som är intresserade av försäljning av bostadsrätter.

Upprätta en annons till din försäljning av bostadsrätt på Bostadsdeal.se - klicka här.

Kontrakt vid försäljning av bostadsrätter

När du ska sälja din bostad det bäst att bekräfta vad som blir sagt muntligt mellan säljaren och köparen på skrift. Ta gärna hjälp av en mäklare vid kontraktskrivning. 

När du ska sälja din bostad kan din köpare kräva ett skriftligt kontrakt. Kontraktet vid försäljning av bostadsrätten ska innehålla uppgifter om bl.a. antal kvadratmeter, köpesumma, betalningsvillkor, el- vatten och värme-förbrukning, husets skick vid inflyttning samt avtal om renovering vid utflyttning, eventuella husregler kring husdjur, rökning osv.

Information för köpare vid försäljning av bostadsrätt

Som köpare vid en försäljning av en bostadsrätt är det flera saker somär viktigt att tänka på. För det första är det viktigt att se till att du har ekonomin i ordning som köpare vid en försäljning av bostadsrätt, som bland annat lånelöfte hos banken. Vidare är det viktigt som köpare vid en försäljning av en bostadsrätt att se till att bostaden är besiktigad och att alla eventuella skador som kan uppstå är klarlagda. Sedan är det viktigt att komma överens om ett lämpligt tillträdesdatum tillsammans med säljaren. 

Letar du efter en bostad för försäljning? Klicka här för att få en översikt över alla försäljningar av bostadsrätter i Sverige. 

Se även:

Bostadsförsäljning
Försäljning av bostad
Försäljning av bostadsrätt
Försäljning av lägenhet
Sälja bostad
Sälja bostadsrätt
Sälja lägenhet
Mäklare