Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra bostäder i Malmö

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Malmö nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Malmö.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

1130 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder i Malmö

Är du på jakt efter lediga bostäder i Malmö så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter i Malmö. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna i Malmö först. När du vill hyra en ledig bostad i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Malmö, lediga hyresbostäder i Malmö, lediga hyresrätter i Malmö, lediga hus i Malmö, lediga rum i Malmö, lediga bostäder i Malmö, lediga studentbostäder i Malmö, lediga studentlägenheter i Malmö eller lediga hyreslägenheter i Malmö.

Guide: Så hittar du en hyresbostad i Malmö

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet i Malmö? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad i Malmö. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden i Malmö!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Malmö. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Malmö ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad i Malmö

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Malmö. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Malmö. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Malmö, hyra hus i Malmö, hyra rum i Malmö, hyra bostad i Malmö, hyra hyresbostad i Malmö, hyra studentbostad i Malmö, hyra hyresrätter i Malmö, hyra hyreslägenhet i Malmö, ledig hyresrätt i Malmö, ledig lägenhet i Malmö, ledigt hus i Malmö, ledigt rum i Malmö, ledig hyresbostad i Malmö, ledig bostad i Malmö, ledig studentbostad i Malmö, ledig studentlägenhet i Malmö, ledig hyreslägenhet i Malmö, lediga hyresrätter i Malmö, lediga lägenheter i Malmö, lediga hyresbostäder i Malmö, lediga hus i Malmö, lediga rum i Malmö, lediga bostäder i Malmö, lediga studentbostäder i Malmö, lediga studentlägenheter i Malmö, lediga hyreslägenheter i Malmö, hyresbostäder i Malmö, hyresrätter i Malmö, lägenheter i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö, bostäder i Malmö, studentbostäder i Malmö, studentlägenheter i Malmö, hyreslägenheter i Malmö, hyresbostad i Malmö, hyresrätt i Malmö, lägenhet i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö, bostad i Malmö, studentbostad i Malmö, studentlägenhet i Malmö och hyreslägenhet i Malmö

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad i Malmö som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad i Malmö ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad i Malmö

Är du på jakt efter att hyra en bostad i Malmö så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta din nya hyresbostad i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna i Malmö först. När du vill hyra en bostad i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet i Malmö, hyra hyresbostad i Malmö, hyra hyresrätt i Malmö, hyra hus i Malmö, hyra rum i Malmö, hyra bostad i Malmö, hyra studentbostad i Malmö, hyra studentlägenhet i Malmö eller hyra hyreslägenhet i Malmö.

Ledig bostad i Malmö

Är du på jakt efter en ledig bostad i Malmö så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta en ledig hyresbostad i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna i Malmö först. När du vill hyra en ledig bostad i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Malmö, ledig hyresbostad i Malmö, ledig hyresrätt i Malmö, ledigt hus i Malmö, ledigt rum i Malmö, ledig bostad i Malmö, ledig studentbostad i Malmö, ledig studentlägenhet i Malmö eller ledig hyreslägenhet i Malmö.

Bostäder i Malmö

Är du på jakt efter bostäder i Malmö så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta bostäder och hyresbostäder i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Malmö först. När du vill hyra bostäder i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av bostäder i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Malmö, hyresbostäder i Malmö, hyresrätter i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö, bostäder i Malmö, studentbostäder i Malmö, studentlägenheter i Malmö eller hyreslägenheter i Malmö.

Bostad i Malmö

Är du på jakt efter en bostad i Malmö så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta en bostad och hyresbostad i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Malmö först. När du vill hyra en bostad i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet i Malmö, hyresbostad i Malmö, hyresrätt i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö, bostad i Malmö, studentbostad i Malmö, studentlägenhet i Malmö eller hyreslägenhet i Malmö.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Malmö

Malmö som stad började växa fram redan på 1200-talet och är därmed över 800 år gammal. Ordet Malmö betyder ”sandhögar” och staden har kommit att få namnet då den växte fram på en strandrevel som idag de mest centrala kvarteren är belägna på. Den äldsta bevarade konstruktionen är det centrala tunnelkomplexet som byggdes på 1300-talet. Utöver det står fortsatt en del hus kvar i centrum från 14- och 1500-talet samt Malmöhus slott från 1526. Malmö har historiskt sett varit viktig för svensk handel – något som i allra högsta grad gäller även idag. Stadens närhet till Köpenhamn och resten av Europa har bidragit till att den idag är landets fortast växande storstad. Hem till vackra parker, långa kustremsor, och en uppsjö av restauranger och uteserveringar gör att Malmö har blivit lika attraktivt för privatpersoner som för företag. Utöver stadens egna sevärdheter och aktiviteter kan man med en 20 minuters tågresa ta sig över Öresundsbron och därmed även ta del utbudet som Nordens näst största stad bjuder på. Som studentstad har Malmö länge legat i skuggan av grannstaden Lund, men då universitetsstatus nu bilvit beviljat från 2018 får den Skånska huvudstaden plötsligt en betydligt högre attraktionskraft än tidigare. Därmed hoppas staden kunna locka fler studenter från runt om i landet än tidigare när huvudparten kommit från Skåne.

Hyresrätter i Malmö. Se alla hyresbostäder - hyreslägenheter och hus som uthyres - i Malmö på denna lista.

Malmö är Sveriges tredje största stad och Skånes residensstad. Sedan invigningen av Öresundsbron år 2000 har stadens roll som Sveriges länk till resten av kontinenten blivit mer påtaglig. Inte minst har närheten till två flygplatser bidragit till att allt fler större företag flyttat sina huvudkontor hit de senaste åren.

Sök på väg- eller gatunamn i Malmö
Information om kommunen