Hyra radhus i Uppsala

Hitta ditt nya radhus att hyra i Uppsala på listan med hyres-radhus nedan. Vi har samlat nästan alla lediga radhus att hyra i Uppsala, så om du söker radhus som uthyres i Uppsala har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra radhus i Uppsala.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
11 bostäder hittade

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga radhus att hyra i Uppsala under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga radhus att hyra i Uppsala under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet radhus att hyra i Uppsala på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya radhus i Uppsala som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal radhus i Uppsala som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga radhus i Uppsala över tid, samlad statistik över nya radhus i Uppsala över tid, samlad statistik över uthyrda radhus i Uppsala över tid.

Datum Alla radhus att hyra Nya radhus att hyra Uthyrda radhus
15. juni 2024 11 0 0
14. juni 2024 11 1 1
13. juni 2024 11 2 0
12. juni 2024 9 0 1
11. juni 2024 10 0 0
10. juni 2024 10 2 2
9. juni 2024 10 2 0
8. juni 2024 8 1 0
7. juni 2024 7 0 0
6. juni 2024 7 0 0
5. juni 2024 7 0 0
4. juni 2024 7 0 1
3. juni 2024 8 0 0
2. juni 2024 8 1 1
1. juni 2024 8 1 0
31. maj 2024 7 0 1
30. maj 2024 8 0 0
29. maj 2024 8 0 0
28. maj 2024 8 0 0
27. maj 2024 8 0 0
26. maj 2024 8 0 0
25. maj 2024 8 0 0
24. maj 2024 8 0 0
23. maj 2024 8 2 2
22. maj 2024 8 2 0
21. maj 2024 6 0 0
20. maj 2024 6 0 0
19. maj 2024 6 0 0
18. maj 2024 6 0 0
17. maj 2024 6 0 0
16. maj 2024 6 0 0

Statistik över lediga radhus att hyra i Uppsala

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av radhus att hyra i Uppsala. Se också samlad statistik över alla lediga radhus i Uppsala över tid, samlad statistik över nya radhus i Uppsala över tid, samlad statistik över uthyrda radhus i Uppsala över tid.

Radhus
Antal lediga bostäder 11
Antal nya bostäder sedan igår 0
Antal uthyrda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 1 177

Vad är ett radhus i Uppsala?

Ett radhus är en särskild byggnadsstruktur som fungerar som ett hem för individer eller familjer. Det kännetecknas av att vara en del av en rad sammanbyggda hus där invånaren har rätt att använda den tomt som byggnaden är belägen på. Ett radhus har ofta en mindre trädgård och möjligen andra utomhusområden som en parkeringsplats.

Radhus är populära i många situationer och kan vara ett bra alternativ till ett fristående hus. Oavsett vilken bostadstyp du väljer är det viktigt att undersöka vad som ingår i avtalet så att du vet vad du får och vilka åtaganden du har.

Många barnfamiljer och även familjer med hundar väljer ofta att bo i radhus eftersom det kan erbjuda lite mer utrymme och samtidigt erbjuda ett användbart utomhusområde.

Vilka är fördelarna med att hyra ett radhus i Uppsala?

Att hyra ett radhus kan erbjuda många fördelar jämfört med att köpa ett:

 • Flexibilitet: Att hyra ger en hög grad av flexibilitet. Som hyresgäst kan du lättare flytta om ditt jobb eller dina personliga förhållanden förändras. Ägande kan binda dig mer eftersom försäljning av bostaden ofta krävs innan en flyttning.
 • Mindre underhåll: Ofta är det hyresvärdens ansvar att hantera och betala för underhåll och reparationer, vilket kan spara dig både tid och pengar i längden.
 • Ingen fastighetsskatt: Som hyresgäst av ett radhus behöver du inte oroa dig för fastighetsskatten eftersom det är hyresvärdens ansvar.
 • Mindre ekonomisk investering: Att hyra kräver oftast en mindre ekonomisk investering i förväg jämfört med kostnaderna och åtagandena vid köp.
 • Mindre ekonomisk risk: Att hyra utsätter dig inte för marknadens svängningar och eventuella förluster i fastighetsvärde.

Dessutom erbjuder hyra av ett radhus vissa fördelar jämfört med att hyra en lägenhet, till exempel:

 • Extra utrymme: Radhus erbjuder ofta mer utrymme både inomhus och utomhus än en lägenhet.
 • Mer integritet: Du kommer ofta att uppleva mer integritet i ett radhus jämfört med en lägenhet eftersom du inte delar direkt väggar med grannar i samma utsträckning.
 • Egen trädgård: De flesta radhus har en liten trädgård vilket kan vara mycket trevligt för både barn och vuxna.
 • Familjevänligt: Radhus är ofta designade och placerade med tanke på barnfamiljer, med bra faciliteter och en säker omgivning.
 • Egen parkeringsplats: Många radhus kommer med egen parkeringsplats, vilket kan spara dig tid och problem, särskilt i områden där parkering annars kan vara en utmaning.
 • Minskad bullernivå: Med färre gemensamma utrymmen och mer avstånd mellan grannarna är radhus oftast lugnare och mer fredliga än lägenheter.
 • Extra förvaringsutrymme: Med oftast mer utrymme och mindre gemensamt område jämfört med lägenheter, kommer du i ett radhus ofta att ha mer förvaringsutrymme.
 • Husdjur: På många ställen är det lättare att få tillstånd för husdjur i ett radhus än i en lägenhet.

Ditt val av bostad

Att välja bostad är ett mycket personligt beslut som bygger på dina unika behov och omständigheter. Om du funderar på andra bostadstyper än ett radhus att hyra, kan du till exempel utforska möjligheterna att hitta hus till salu, lägenhet att hyra eller bostadsrätt via Bostadsdeal.se.

Hur hittar man ett radhus att hyra i Uppsala?

Processen att finna det idealiska radhuset att hyra innefattar en bra kombination av strategisk planering och en djupgående förståelse för dina egna preferenser och krav. Först och främst är det avgörande att identifiera de huvudsakliga element som är viktigast för dig - som radhusets läge, dess storlek, din hyresbudget och eventuella särskilda önskemål, såsom tillgång till faciliteter som en trädgård eller ett garage, som ofta åtföljer livet i ett radhus. Efter att du klargjort vilken typ av radhus du söker, blir ditt nästa steg att utforska marknaden för att identifiera de radhus som kan bli ditt framtida hem.

När du har identifierat potentiella radhus som du kan tänka dig att hyra, är nästa steg att ta kontakt med hyresvärdarna för att organisera visningar. Det rekommenderas att utforska flera olika radhus för att skapa en solid jämförelsegrund. Kom ihåg att ställa fördjupande frågor och anteckna under processen så att du kan skapa en lista över fördelar och nackdelar. Därefter kan du välja det radhus som bäst uppfyller dina förväntningar och behov. När du hittar ett radhus som du vill hyra, är det klokt att agera snabbt och kontakta hyresvärden för att säkerställa att det inte hyrs ut till någon annan.

För ytterligare vägledning om uthyrning av radhus kan du konsultera vår guide: Så här hyr du ett radhus – 8 nyckelsteg.

Hitta lediga radhus att hyra på nätet

Ditt första steg i jakten på ett nytt radhus kommer otvivelaktigt vara att utveckla en klar förståelse för de alternativ som finns tillgängliga på hyresmarknaden. Denna insikt kan lätt uppnås genom att besöka Bostadsdeal.se, som är en av de ledande online bostadsportalerna i Sverige när det gäller hyresbostäder, och det inkluderar radhus att hyra. Att ha tillgång till en sammanfattande överblick underlättar din sökning och gör jakten på ditt nya hem mer effektiv.

På Bostadsdeal.se kommer du att hitta ett brett utbud av radhus att hyra över hela Sverige, oavsett om du söker ett mindre radhus, ett parhus eller ett större radhus. Sökfunktionen tillåter dig att anpassa dina kriterier, vilket säkerställer att du enkelt hittar de bostäder som matchar dina specifika behov och önskemål.

Dessutom erbjuder Bostadsdeal.se möjligheten att skapa automatiska sökagenter för radhus att hyra. Detta innebär att du omedelbart blir meddelad när nya lediga radhus kommer ut på marknaden som matchar dina kriterier. Detta gör att du kan vara en av de första att kontakta hyresvärden och på så sätt öka dina chanser att hitta det perfekta radhuset för dig och din familj.

Hitta ett billigt radhus att hyra i Uppsala

Att hitta ett radhus att hyra som passar både din ekonomi och dina behov kräver en aktiv insats från din sida. Gör en noggrann efterforskning för att utforska ett brett utbud av alternativ, så att du kan identifiera de mest prisvärda alternativen och sedan förhandla om hyran med hyresvärdarna. Kontakta fastighetsbolag som har radhus att hyra och använd bostadsportaler som Bostadsdeal.se, som ger dig en översikt över de radhus som för närvarande finns tillgängliga på marknaden. Informera ditt nätverk om din sökning efter ett radhus så att de kan hjälpa dig i jakten. Utvidga din sökning genom sociala medier och dela din bostadssökning i de Facebook-grupper för bostadssökande som etablerats av Bostadsdeal.se.

När du har samlat in erbjudanden från olika hyresvärdar är det dags att börja förhandla om priset. Genom att hålla flera alternativ öppna ökar du dina chanser att hitta en hyresvärd som är villig att möta ditt prisförslag. Presentera dig själv som en pålitlig och stabil hyresgäst med en stabil ekonomi, så att hyresvärden ser värdet i att ha dig som hyresgäst. Om det visar sig vara omöjligt att sänka hyran kan du istället försöka förhandla om andra fördelar, som trädgårdsskötsel eller en reducerad deposition.

Välj ett radhus att hyra av hög kvalitet och standard

Kvaliteten på ditt hem påverkar avsevärt din livskvalitet som helhet. När du söker ett radhus att hyra är det därför viktigt att du fokuserar på att hitta en bostad som inte bara är funktionell utan också ligger i ett attraktivt och välutrustat område med bra faciliteter.

Bostadskvaliteten påverkas av många faktorer. Här är några punkter du särskilt bör vara uppmärksam på:

 • Tekniska installationer: Se till att radhusets tekniska installationer, inklusive värmesystem, ventilation, VVS och elektriska installationer, är i tillfredsställande skick. Ett effektivt värmesystem och en kvalitativ ventilationslösning är avgörande för en hälsosam inomhusmiljö.
 • Byggmaterial och byggkvalitet: Undersök hållbarheten och kvaliteten på materialen som används i radhusets konstruktion.
 • Läge: Är radhuset beläget i ett lugnt och säkert område, med nära till skolor, butiker och kollektivtrafik?
 • Grundplan och design: Har radhuset en funktionell och tilltalande layout?
 • Underhåll: Är underhållsstandarden hög, och finns det tecken på försummelse, som flagnande färg eller lösa tegelstenar?
 • Energieffektivitet: Är de elektriska apparaterna moderna och energieffektiva, och är isoleringen tillräcklig för att garantera låga energikostnader?
 • Utomhusområden: En inbjudande och välunderhållen trädgård är en stor bonus. Finns det en vacker gräsmatta, en täckt terrass eller veranda, och ett förråd för förvaring av verktyg?
 • Natur och utsikt: Att ha naturen nära är ofta ett plus, och ett radhus med en vacker utsikt är alltid eftertraktat.
 • Teknologi: Är eluttag och ledningar uppdaterade, och finns det tillgång till snabbt internet samt tillräckligt med ethernet-kontakter? Är mobil täckning bra?
 • Historia och estetik: Det är värdefullt om radhuset har en tilltalande estetik, och att känna till byggnadens historia och eventuella tidigare renoveringar kan också vara nyttigt.

Använd ditt sunda förnuft när du söker radhus att hyra

När du letar efter ett radhus att hyra är det avgörande att noggrant kolla upp hyresvärden innan någon form av pengatransaktion sker. Sök alltid professionell juridisk rådgivning för att granska ditt hyresavtal innan du skriver under det. Innan du skriver på eller överför pengar, bör du besöka bostaden, undersöka hyresvärdens bakgrund och framför allt säkerställa att hyresvärden verkligen har rätt att hyra ut bostaden. Mest av allt: Lita alltid på ditt sunda förnuft.

För ytterligare råd har vi sammanställt några tips i denna guide: Guide: Kolla upp hyresvärden innan du hyr en bostad.

Hitta ett radhus med lämplig storlek och inredning

När du väljer det radhus du vill hyra, bör det uppfylla både dina nuvarande och eventuella framtida behov. Radhuset bör ha en storlek och rumsfördelning som passar din nuvarande livssituation och eventuella förändringar som kan tänkas ske under den tid du planerar att bo där, till exempel en ökning av familjen eller möjligheten att jobba hemifrån i framtiden.

Tänk på de inrednings- och anpassningsmöjligheter du vill ha när du flyttar in, och glöm inte att fundera på hur du vill inreda de utomhusområden och trädgården som kan finnas. Hitta mer inspiration för hur du inreder ditt nya radhus i vår guide: 12 steg för att inreda ditt radhus - skapa ett hem som kompletterar din livsstil.

När du ska flytta in i ett radhus i Uppsala

Efter att ha bestämt dig för att flytta in i ett nytt radhus är det dags att noggrant planera och organisera själva flytten från din nuvarande bostad till det nya radhuset. Att flytta in i ett radhus kräver övervägande kring hur du bäst utnyttjar utrymmet både inomhus och i trädgården, vilket kräver noggrann förberedelse.

Vi har skrivit denna guide för dig som ska flytta in i ett radhus: Checklista för flytt till radhus.

Radhus uthyres

Om du har ett ledigt radhus som du vill hyra ut, kan du med fördel hitta din framtida hyresgäst via Bostadsdeal.se, en av de ledande onlineplattformarna i Sverige för uthyrning av privata bostäder, inklusive radhus. Vi används av privata hyresvärdar, bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och fastighetsförvaltare för att hyra ut olika typer av bostäder – inklusive villor och radhus.

När du annonserar ditt radhus att hyra på Bostadsdeal.se, når du ut till ett brett spektrum av bostadssökande, från den unga familjen till företaget som söker en hyresbostad för sina anställda, till det äldre paret som letar efter en seniorbostad.

Du kan skapa en bostadsannons för ditt lediga radhus här, eller aktivt söka efter potentiella hyresgäster direkt här. Om du har frågor eller behöver hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss på support@bostadsdeal.se för ett personligt samtal. Vi är här för att ge dig råd och vägledning genom hela uthyrningsprocessen.

För att förenkla uthyrningsprocessen för dig har vi skapat en guide som leder dig genom hela processen från början till slut: Hyr ut ditt radhus med 11 enkla steg.

Värt att veta när du söker radhus i Uppsala

Uppsala, en av Sveriges mest historiska städer, har en djup historisk rikedom som sträcker sig tillbaka till vikingatiden. Staden, som en gång fungerade som huvudstad i det mäktiga Svea-riket och som kröningsstad för svenska monarker, är ett levande bevis på landets rika förflutna. Sedan 1164 har Uppsala varit säte för ärkebiskopen, vilket ytterligare förstärker dess betydelse i kyrkohistorien. Dessutom är Uppsala känt för att vara hemvist för Nordens äldsta universitet, Uppsala universitet, som grundades 1477 och har bidragit till stadens akademiska prestige genom århundradena.

Uppsala har ett väl utbyggt kollektivtrafiksystem med bussar, spårvagnar och tåg. UL (Upplands Lokaltrafik) ansvarar för den största delen av kollektivtrafiken i regionen.

Stadsdelar i Uppsala 

Uppsala har en mängd olika stadsdelar med varierande karaktär. Här är en kort beskrivning av några av de mest centrala:

Centrum: Uppsalas historiska centrum med gågator, butiker, restauranger och caféer. Här finns även Uppsala domkyrka, Universitetets huvudbyggnad och Carolina Rediviva.

Luft: Ett charmigt kvarter med kullerstensgator, trähus och studentbostäder. Det finns också många parker och grönområden.

Fålhagen: Ett modernt kvarter med villor, radhus och lägenheter. Det finns också en stor park, Fålhagens naturreservat.

Gottsunda: Ett miljonprogramsdistrikt med betongarkitektur och många hyreslägenheter. Här finns också Gottsunda centrum med butiker, restauranger och bibliotek.

Eriksberg: En expansiv stadsdel med nybyggda bostäder och kontor. Det är också hem till Uppsala Science Park och Uppsala Universitetssjukhus.

Mer information om Uppsala

Om du letar efter en hyresbostad i Uppsala är det viktigt att du sätter dig ordentligt in i hur kooperativt boende fungerar och var i staden du vill bo. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Uppsala för att ge dig en heltäckande överblick. Läs mer om Uppsala i denna guide: Upptäck Uppsalas charm: En guide till stadens historia, kultur och shopping.