Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra studentbostad i Uppsala

Hitta din nya studentbostad att hyra på listan med studentbostäder som uthyres i Uppsala nedan. Vi har ett stort urval av studentlägenheter och studentboende i Uppsala. Hitta studentbostad, studentrum eller studentlägenhet att hyra i Uppsala här. Lycka till! Mer info om att hyra studentbostad i Uppsala.

Upprätta en sökagent för studentbostad att hyra i Uppsala

28 bostäder hittade
Vis på kart Vis som liste
1 2

Statistik över utvecklingen av lediga studentbostäder att hyra i Uppsala under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga studentbostäder att hyra i Uppsala under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet studentbostäder att hyra i Uppsala på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya studentbostäder i Uppsala som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal studentbostäder i Uppsala som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga studentbostäder i Uppsala över tid, samlad statistik över nya studentbostäder i Uppsala över tid, samlad statistik över uthyrda studentbostäder i Uppsala över tid.

Datum Alla studentbostäder att hyra Nya studentbostäder att hyra Uthyrda studentbostäder
25. september 2023 20 0 2
24. september 2023 22 19 41
23. september 2023 44 1 6
22. september 2023 49 2 1
21. september 2023 48 22 20
20. september 2023 46 24 7
19. september 2023 29 15 0
18. september 2023 14 0 1
17. september 2023 15 6 8
16. september 2023 17 8 5
15. september 2023 14 9 0
14. september 2023 5 2 2
13. september 2023 5 3 4
12. september 2023 6 3 0
11. september 2023 3 0 8
10. september 2023 11 3 9
9. september 2023 17 0 5
8. september 2023 22 8 9
7. september 2023 23 8 0
6. september 2023 15 8 17
5. september 2023 24 0 6
4. september 2023 30 0 13
3. september 2023 43 15 18
2. september 2023 46 14 1
1. september 2023 33 14 0
31. augusti 2023 19 13 0
30. augusti 2023 6 3 0
29. augusti 2023 3 0 0
28. augusti 2023 3 0 6
27. augusti 2023 9 0 4
26. augusti 2023 13 2 0

Statistik över lediga studentbostäder att hyra i Uppsala

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av studentbostäder att hyra i Uppsala. Se också samlad statistik över alla lediga studentbostäder i Uppsala över tid, samlad statistik över nya studentbostäder i Uppsala över tid, samlad statistik över uthyrda studentbostäder i Uppsala över tid.

Studentbostäder
Antal lediga bostäder 20
Antal nya bostäder sedan igår 0
Antal uthyrda bostäder sedan igår 2
Lediga m2 totalt 928

Vanliga frågor

Vad är en studentbostad?

En studentbostad är en bostad avsett för studenter att bo i. Det kan antingen vara i form av ett rum i en korridor, en lägenhet avsett för studenter eller ett studentrum.

Att hyra ett studentrum är ett bra sätt att bo billigt och där man ofta har närhet till att träffa och lära känna andra studenter. Det är ofta billigare än att hyra en vanlig lägenhet eller rum.

Guide: Så hittar du en studentbostad i Uppsala

Behöver du hjälp med att hitta en studentbostad i Uppsala? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av studentbostad i Uppsala. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta studentbostaden i Uppsala!

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en studentbostad att hyra i Uppsala. Vilken storlek och hur många m2 ska studentbostaden vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Uppsala ska studentbostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska studentbostaden ha en balkong, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska studentbostaden ligga nära campus? Är du på jakt efter en studentlägenhet eller ett studentrum?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter en studentbostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter en studentbostad i Uppsala

Det finns många bra hemsidor med lediga studentbostäder att hyra, där du kan söka efter studentbostad, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Uppsala. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga studentbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av studentbostäder på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Uppsala. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter studentbostad att hyra här.

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en studentbostad i Uppsala som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra studentbostaden. Du kan också be om en visning av studentbostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya studentbostad i Uppsala ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr studentbostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut studentbostaden i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på studentbostaden eller inte betalar hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut studentbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har fått en visning av studentbostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya studentbostad. Kom ihåg att adressändra.

Värt att veta när du söker studentbostad i Uppsala

Staden kallades tidigare Östra Aros medan Uppsala var bemäningen på en stad cirka fem kilometer norr om den nuvarande platsen. Anledningen till namnbytet var att ärkebiskopsätet flyttades vilket ledde till att namnet följde med. Efter flytten av ärkebiskopsätet påbörjades byggandet av en ny domkyrka som kom att stå klar år 1435 och är med sina 119 meter höga kyrkotorn Nordens största katedral. Under samma period upprättades Uppsala universitet som idag har uppemot 44 000 studenter och är rankat bland världens 100 bästa. Universitet är mycket anrikt och kan stoltsera med att kopplas samman med bland annat Carl von Linné, Anders Celsius och Dag Hammarsköld. Bara ett stenkast från universitetets huvudbyggnad ligger Botaniska trädgården som anlades år 1664 därmed är Sveriges äldsta. Uppsala har en rik historia och tros ha varit en betydelsefull plats för makthavare redan under tiden det benämndes som Östra Aros. Till stöd för detta är att flera tecken pekar på att området var asatrons centrum innan Sverige blev kristet. Mycket av stadens historia lever kvar än idag och kan upplevas inte minst på Uppsala slott som stått i centrum för flertalet stora händelser i svensk historia. Bland annat var det på detta slott Sturemorden samt drottning Kristinas abdikering ägde rum.

Hitta lediga studentbostäder som uthyres i Uppsala. Söker du studentbostad som uthyres i Uppsala, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Uppsala än studentbostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad med en befolkning på strax över 150 000 invånare. Staden, där den ligger idag, grundades år 1286 och är därmed bland landets äldsta. Universitetet upprättades redan år 1477 vilket innebär att det är två år äldre än Köpenhamns universitet och därför Nordens äldsta. Under 1600-talet revs många hus och gator då staden istället skulle organiseras i rutnät med raka gator – en stil som idag är karakteristisk för staden.

Sök på väg- eller gatunamn i Uppsala
Information om kommunen