Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra i Uppsala

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter i Uppsala nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenhet i Uppsala.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

489 bostäder hittade

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter i Uppsala

Är du på jakt efter lediga lägenheter i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala. Hitta lediga lägenheter och lägenheter i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Uppsala först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Uppsala, lediga hyresbostäder i Uppsala, lediga hyresrätter i Uppsala, lediga hus i Uppsala, lediga rum i Uppsala, lediga bostäder i Uppsala, lediga studentbostäder i Uppsala, lediga studentlägenheter i Uppsala eller lediga hyreslägenheter i Uppsala.

Guide: Så hittar du en lägenhet i Uppsala

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet i Uppsala? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet i Uppsala. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten i Uppsala!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Uppsala. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Uppsala ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet i Uppsala

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Uppsala. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Uppsala. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Uppsala, hyra hus i Uppsala, hyra rum i Uppsala, hyra bostad i Uppsala, hyra hyresbostad i Uppsala, hyra studentbostad i Uppsala, hyra hyresrätter i Uppsala, hyra hyreslägenhet i Uppsala, ledig hyresrätt i Uppsala, ledig lägenhet i Uppsala, ledigt hus i Uppsala, ledigt rum i Uppsala, ledig hyresbostad i Uppsala, ledig bostad i Uppsala, ledig studentbostad i Uppsala, ledig studentlägenhet i Uppsala, ledig hyreslägenhet i Uppsala, lediga hyresrätter i Uppsala, lediga lägenheter i Uppsala, lediga hyresbostäder i Uppsala, lediga hus i Uppsala, lediga rum i Uppsala, lediga bostäder i Uppsala, lediga studentbostäder i Uppsala, lediga studentlägenheter i Uppsala, lediga hyreslägenheter i Uppsala, hyresbostäder i Uppsala, hyresrätter i Uppsala, lägenheter i Uppsala, hus i Uppsala, rum i Uppsala, bostäder i Uppsala, studentbostäder i Uppsala, studentlägenheter i Uppsala, hyreslägenheter i Uppsala, hyresbostad i Uppsala, hyresrätt i Uppsala, lägenhet i Uppsala, hus i Uppsala, rum i Uppsala, bostad i Uppsala, studentbostad i Uppsala, studentlägenhet i Uppsala och hyreslägenhet i Uppsala

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet i Uppsala som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet i Uppsala ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet i Uppsala

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala. Hitta din nya lägenhet i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Uppsala först. När du vill hyra en lägenhet i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Uppsala, hyra hyresbostad i Uppsala, hyra hyresrätt i Uppsala, hyra hus i Uppsala, hyra rum i Uppsala, hyra bostad i Uppsala, hyra studentbostad i Uppsala, hyra studentlägenhet i Uppsala eller hyra hyreslägenhet i Uppsala.

Ledig lägenhet i Uppsala

Är du på jakt efter en ledig lägenhet i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala. Hitta en ledig lägenhet i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Uppsala först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Uppsala, ledig hyresbostad i Uppsala, ledig hyresrätt i Uppsala, ledigt hus i Uppsala, ledigt rum i Uppsala, ledig bostad i Uppsala, ledig studentbostad i Uppsala, ledig studentlägenhet i Uppsala eller ledig hyreslägenhet i Uppsala.

Lägenheter i Uppsala

Är du på jakt efter lägenheter i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala. Hitta lägenheter i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Uppsala först. När du vill hyra lägenheter i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Uppsala, hyresbostäder i Uppsala, hyresrätter i Uppsala, hus i Uppsala, rum i Uppsala, bostäder i Uppsala, studentbostäder i Uppsala, studentlägenheter i Uppsala eller hyreslägenheter i Uppsala.

Lägenhet i Uppsala

Är du på jakt efter en lägenhet i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala. Hitta en lägenhet i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Uppsala först. När du vill hyra en lägenhet  i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Uppsala, hyresbostad i Uppsala, hyresrätt i Uppsala, hus i Uppsala, rum i Uppsala, bostad i Uppsala, studentbostad i Uppsala, studentlägenhet i Uppsala eller hyreslägenhet i Uppsala.

Hyresrätt i Uppsala

Är du på jakt efter en hyresrätt i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Uppsala. Hitta en hyresrätt i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Uppsala först. När du vill hyra en hyresrätt i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Uppsala, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter i Uppsala

Är du på jakt efter hyresrätter i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Uppsala. Hitta hyresrätter i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Uppsala först. När du vill hyra hyresrätter i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Uppsala, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Uppsala

Staden kallades tidigare Östra Aros medan Uppsala var bemäningen på en stad cirka fem kilometer norr om den nuvarande platsen. Anledningen till namnbytet var att ärkebiskopsätet flyttades vilket ledde till att namnet följde med. Efter flytten av ärkebiskopsätet påbörjades byggandet av en ny domkyrka som kom att stå klar år 1435 och är med sina 119 meter höga kyrkotorn Nordens största katedral. Under samma period upprättades Uppsala universitet som idag har uppemot 44 000 studenter och är rankat bland världens 100 bästa. Universitet är mycket anrikt och kan stoltsera med att kopplas samman med bland annat Carl von Linné, Anders Celsius och Dag Hammarsköld. Bara ett stenkast från universitetets huvudbyggnad ligger Botaniska trädgården som anlades år 1664 därmed är Sveriges äldsta. Uppsala har en rik historia och tros ha varit en betydelsefull plats för makthavare redan under tiden det benämndes som Östra Aros. Till stöd för detta är att flera tecken pekar på att området var asatrons centrum innan Sverige blev kristet. Mycket av stadens historia lever kvar än idag och kan upplevas inte minst på Uppsala slott som stått i centrum för flertalet stora händelser i svensk historia. Bland annat var det på detta slott Sturemorden samt drottning Kristinas abdikering ägde rum.

Hitta lediga lägenheter som uthyres i Uppsala. Söker du lägenhet som uthyres i Uppsala, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Uppsala än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad med en befolkning på strax över 150 000 invånare. Staden, där den ligger idag, grundades år 1286 och är därmed bland landets äldsta. Universitetet upprättades redan år 1477 vilket innebär att det är två år äldre än Köpenhamns universitet och därför Nordens äldsta. Under 1600-talet revs många hus och gator då staden istället skulle organiseras i rutnät med raka gator – en stil som idag är karakteristisk för staden.

Sök på väg- eller gatunamn i Uppsala
Information om kommunen