Smultronställen för dig som ska hyra bostad i Göteborg.

Oavsett om du är turist eller om du bor permanent i Göteborg kan du behöva en komplett guide till Göteborgs alla stadsdelar och dess smultronställen. Om du är turist kan du antingen bo på hotell, använda dig av till exempel Airbnb för att hyra en bostad i Göteborg under en kortare period. Om du bor i permanent i Göteborg, men är på jakt efter en ny bostad, så kan du hitta alla lediga bostäder i Göteborg på Bostadsdeal.se.
26. april 2020 | Skrivet av: Sara Petersen
Smultronställen för dig som ska hyra bostad i Göteborg.

Oavsett om du är turist eller om du bor permanent i Göteborg kan du behöva en komplett guide till Göteborgs alla stadsdelar och dess smultronställen. Om du är turist kan du antingen bo på hotell, använda dig av till exempel Airbnb för att hyra en bostad i Göteborg under en kortare period. Om du bor i permanent i Göteborg, men är på jakt efter en ny bostad, så kan du hitta alla lediga bostäder i Göteborg på Bostadsdeal.se. Nedan följer en beskrivning av ett gäng utvalda stadsdelar i Göteborg.

Centrum
När man pratar om centrum i Göteborg syftar man ofta på stadsdelarna Guldheden, Heden, Johannesberg, Krokslätt, Landala, Stampen, Vasastaden, Lorensberg och inom Vallgraven. Norra delen av centrum avgränsas tack vare Göts Älv, den 93 km långa älven som löper från Vänern ut i Kattegatt. I öster avgränsas centrum av E6:an, europavägen som börjar i Kirkenes i Norge och slutar i Trelleborg i Sverige. Det är i centrum som du hittar många historiska byggnader, citypuls och shopping. Tips på shopping är Nordstan, Sveriges största shoppingcenter sett till omsättning och antalet besökare. I Nordstan finns det hela 200 butiker att besöka. Även Drottninggatan, Kyrkogatan och Kungsgatan är gator värda att besöka för shopping, caféer och restauranger. Ett av de klassiska Göteborgsfiken är da Matteo, som började som en liten espressobar men som har blivit en succé hos Göteborgarna. Värt att tillägga är att det kn vara relativt svårt att hyra bostad i Göteborg, om du endast vill bo i centrum. Dels för att stadsdelen mest består av kommersiella byggnader, och dels för att efterfrågan är hög och utbudet lågt, vilket gör att priserna pressas upp. Hitta bostäder i Göteborg Centrum här!

Linnéstaden
Linnéstaden karaktäriseras som en innerstadsdel, och då räknas stadsdelarna Masthugget, Änggården, Haga, Annedal och Olivedal med. En av de mer populära stadsdelarna är Haga, både hos turister som väl permanenta boende i Göteborg. Linnégatan i Haga är en gata med många småbutiker och restauranger, caféer och barer. Bar Kino, tillika Hagabion café är ett riktigt smultronställe som inte får missas. Bar Kino serverar en vegetarisk meny och erbjuder alltid minst 7 olika sorters fatöl, alla från Stigbergets bryggeri. Tips på shopping i Haga är den klassiska second-handbutiken emmaus, som ligger på Linnégatan 9. Är du intresserad av hyra bostad i Göteborg, och kanske i just Hagaområdet, kan det vara en idé att leta efter en bostad som inte ligger direkt på Hagagatan – då det finns risk för hög ljudnivå på kvällarna. Hitta bostad i Majorna-Linné här!

Hisingen
Hisingen är Sveriges till ytan femte största ö, och ligger norr om Göta Älv och Göteborg centrala delar. Några av områdena som ligger på Hisingen är Torslanda, Björklanda, Säve, Backa, Lundby, Tuve och Rödbö. Totalt bor det drygt 140 000 personer på Hisingen, varav drygt 40 000 av dessa bor i områden Lundby. Så är du intresserad att hyra bostad i Göteborgs norra delar, kan Lundby vara ett alternativ för dig. Hitta bostäder i Lundby här