Upptäck de ledande fastighetsbolagen i Sollentuna: En guide till lokala marknadsaktörer

I skuggan av Stockholms pulserande stadsliv hittar vi Sollentuna, en kommun som sticker ut genom sin harmoniska balans mellan stadsutveckling och bevarande av natursköna områden.
24. april 2024 | Skrivet av: Sara Petersen
Upptäck de ledande fastighetsbolagen i Sollentuna: En guide till lokala marknadsaktörer

I skuggan av Stockholms pulserande stadsliv hittar vi Sollentuna, en kommun som sticker ut genom sin harmoniska balans mellan stadsutveckling och bevarande av natursköna områden. Här spelar fastighetsbolagen en avgörande roll för att forma en livsmiljö som attraherar både familjer och företag. Den här artikeln belyser de framåtblickande fastighetsbolagen i Sollentuna, vars arbete inte bara bidrar till kommunens tillväxt, utan också till en högre livskvalitet för invånarna. Genom att skapa bostäder som balanserar modernitet med miljömässig hållbarhet, och genom att utveckla kommersiella fastigheter som stöttar det lokala näringslivet, bidrar dessa företag till Sollentunas unika karaktär. Från välplanerade bostadsprojekt i Edsberg till innovativa företagsparker i Tureberg illustrerar dessa fastighetsbolag hur intelligent stadsplanering och engagemang för hållbar utveckling kan gå hand i hand. Genom intervjuer med ledande personer i branschen, analyser av de senaste trenderna på fastighetsmarknaden och en närmare titt på några av de mest banbrytande projekten målar denna artikel upp en bild av Sollentuna som en kommun i framkant när det gäller hållbar och inkluderande stadsutveckling.

Shouldtunahem

Sollentunahem står som Sollentuna kommuns eget bostadsbolag och spelar en avgörande roll i kommunens ambition att tillhandahålla attraktiva och trygga bostäder. Med ett bestånd på cirka 5 800 hyresbostäder är de en av de största aktörerna på bostadsmarknaden i Sollentuna. Genom att erbjuda ett brett utbud av bostäder strävar Sollentunahem efter att möta hyresgästernas olika behov och önskemål. Deras vision inkluderar inte bara att ge dem tak över huvudet, utan också att skapa ett levande och hållbart boende där människor känner sig bekväma och hemma. Sollentunahems engagemang för kvalitet och service säkerställer att deras fastigheter är väl underhållna och att hyresgästernas välbefinnande alltid är i fokus.

SKAB (Sollentuna Kommunfastigheter AB)

SKAB har en central roll i att utveckla och underhålla Sollentunas samhällsinfrastruktur genom att äga och förvalta kommunens samhällsfastigheter. I portföljen finns skolor, förskolor, äldreboenden och idrottsanläggningar, vilket är grundläggande delar för en fungerande och välmående kommun. Genom att fokusera på att skapa attraktiva och funktionella byggnader bidrar SKAB aktivt till att höja livskvaliteten för Sollentunas invånare. Deras vision om att bidra till ett bättre Sollentuna genomsyrar allt de gör, från planering och byggnation till förvaltning och underhåll av fastigheterna. Med ett tydligt fokus på hållbarhet och innovation arbetar SKAB för att säkerställa att deras fastigheter möter framtidens behov.

Dykaren Fastighets

Dykaren Fastighets är ett privat fastighetsbolag som utmärker sig genom sitt fokus på personlig service och god förvaltning. De äger och förvaltar ett varierat utbud av bostäder och lokaler i Sollentuna och närheten till kunderna gör att de snabbt kan anpassa sig efter hyresgästernas behov och önskemål. Dykaren Fastighets lägger stor vikt vid att underhålla och utveckla sina fastigheter så att de håller en hög standard och bidrar till ett positivt och attraktivt boende- och företagsklimat i Sollentuna. Genom att kombinera kvalitetsledning med en nära relation till sina hyresgäster står Dykaren Fastighets som en pålitlig och uppskattad fastighetsägare i kommunen.

Knut Olsson Fastigheter

Knut Olsson Fastigheter är ett familjeägt fastighetsbolag som etablerat sig som en viktig aktör i Sollentuna med fokus på förvaltning av kontors-, verkstads- och lagerlokaler. Det centrala läget i Sollentuna, med närhet till både E4:an och Arlanda flygplats, gör fastigheterna extra attraktiva för företag som värdesätter goda kommunikationer och tillgänglighet. Genom att erbjuda moderna och flexibla lokaler strävar Knut Olsson Fastigheter efter att möta de förändrade behoven hos företag av olika storlek och bransch. Deras engagemang för kundservice och anpassningsbara lösningar har gjort dem till en föredragen partner för företag som söker effektiva och strategiskt belägna affärslokaler i Sollentuna.

Vill du veta mer om Sollentuna ska du läsa vårt mer generella blogginlägg: Sollentuna: Upplev Stockholms natursköna pärla.

Du kan hitta din nästa lägenhet att hyra i Sollentuna. Eller kanske ett hus att hyra i Sollentuna på bostadsdeal.se.

Vanliga frågor