Upptäck Sollentuna: En guide till de olika bostadsområdena

Sollentuna, en pittoresk förort till Stockholm, erbjuder en unik blandning av natur, kultur och moderna bekvämligheter.
24. april 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Upptäck Sollentuna: En guide till de olika bostadsområdena

Sollentuna, en pittoresk förort till Stockholm, erbjuder en unik blandning av natur, kultur och moderna bekvämligheter. Med sin närhet till både stadens puls och lugna, gröna områden är Sollentuna en attraktiv plats för både unga familjer och äldre som söker en harmonisk livsstil. I den här artikeln utforskar vi de olika bostadsområdena i Sollentuna, från de idylliska bostadsområdena till de mer centralt belägna lägenhetskomplexen. Vi tittar närmare på vad som gör varje område unikt, vilka tjänster som finns tillgängliga och hur det är att bo där ur en invånares perspektiv. Oavsett om du letar efter ditt nästa drömboende eller bara är nyfiken på vad Sollentuna har att erbjuda, följ med på en upptäcktsfärd genom denna mångsidiga kommun.

Centrum

Sollentuna Centrum utgör hjärtat i kommunen och är känt för sin livliga atmosfär och bekvämligheten med att ha allt inom gångavstånd. Bostadsbeståndet här består främst av moderna lägenheter som passar dig som uppskattar närheten till shopping, restauranger och kulturaktiviteter. För familjer finns god tillgång till skolor och förskolor samt grönområden för fritidsaktiviteter. Detta område är idealiskt för dig som söker en urban livsstil med enkel transport till Stockholm city.

Tureberg

Tureberg är ett blandat bostadsområde som erbjuder en harmonisk kombination av äldre charmiga villor och nybyggda lägenhetskomplex. Området präglas av sin grönska och närhet till Sollentunas idrottsanläggningar, vilket gör det till ett populärt val bland aktiva familjer och sportintresserade. Tureberg erbjuder småstadskänsla med stark gemenskap och det centrala läget gör det enkelt att ta sig till både Sollentuna Centrum och Stockholm.

Häggvik

Häggvik ligger i norra delen av Sollentuna och kännetecknas av sina lugna och barnvänliga bostadsområden. Här hittar du en blandning av äldre hus och nyare bostäder, omgivna av vackra naturreservat och parker. För dig som värdesätter närhet till naturen och en lugnare tillvaro, samtidigt som du har tillgång till goda kommunikationer till större centra, är Häggvik ett idealiskt val. Området är också känt för sina bra skolor, vilket lockar många barnfamiljer.

Edsberg

Edsberg är ett område med rik historia och vacker arkitektur, där ståtliga slott och kulturmärkta byggnader möter moderna bostadsrättsföreningar. Boendemiljön här är varierad, med allt från lägenheter till radhus och fristående villor, vilket tilltalar en bred publik. Edsberg är omgivet av natur och flera stora parkområden, bland annat Edsbergs slottspark, som erbjuder utmärkta möjligheter till rekreation och avkoppling. Med sin blandning av kultur, historia och natur är Edsberg ett attraktivt område för dig som söker en unik boendemiljö.

Sollentuna

Sollentuna erbjuder en variation av bostadsområden som tilltalar en bred publik, från de som söker en urban och bekväm livsstil i centrum, till de som föredrar den lugna och naturnära tillvaron i Häggvik. Turebergs charmiga blandning av gammalt och nytt samt Edsbergs rika kulturarv och natursköna omgivningar kompletterar bilden av Sollentuna som en kommun där varje område har sin unika karaktär. Dessa områden tillsammans speglar Sollentunas förmåga att erbjuda något för alla, oavsett om du söker det pulserande stadslivet eller en lugn oas nära naturen.

Vill du veta mer om Sollentuna ska du läsa vårt mer generella blogginlägg: Sollentuna: Upplev Stockholms natursköna pärla.

Du kan hitta din nästa lägenhet att hyra i Sollentuna. Eller kanske ett hus att hyra i Sollentuna på bostadsdeal.se.

Vanliga frågor