Upptäck Stockholms shoppingparadis: Drottninggatan från A till Ö

Stockholm kännetecknas av många saker, inklusive:
23. april 2024 | Skrivet av: Sara Petersen
Upptäck Stockholms shoppingparadis: Drottninggatan från A till Ö

Stockholm som stad

Stockholm kännetecknas av många saker, inklusive:

Skärgården: Stockholms skärgård är en av världens största med över 30 000 öar. Skärgården är ett populärt utflyktsmål för båtliv, bad och fiske.

Gamla Stan: Gamla Stan är Stockholms äldsta stadsdel med kullerstensgator, medeltida gränder och historiska byggnader. Här hittar du Kungliga slottet, Stockholms domkyrka och Nobelmuseet.

Vatten: Vatten är en viktig del av Stockholms identitet. Staden ligger på 14 öar och har en lång kustlinje. Mälaren och Östersjön ger staden en maritim atmosfär.

Kultur: Stockholm har ett rikt kulturliv med många museer, teatrar, gallerier och konserthus. Det finns också ett brett utbud av restauranger och barer.

Transportförhållanden i Stockholm

Stockholm har ett väl utbyggt kollektivtrafiksystem med tunnelbana, pendeltåg, spårvagnar, bussar och båtar. SL (Stockholms Kollektivtrafik) ansvarar för huvuddelen av kollektivtrafiken i regionen.

Tunnelbana: Tunnelbanan är det snabbaste och bekvämaste sättet att ta sig runt i Stockholm. Den har 100 stationer och 3 linjer som täcker innerstaden och förorterna.

Pendeltåg: Pendeltåg går till och från Stockholms centralstation och förbinder staden med omgivande kommuner. De är ett bra alternativ för längre resor.

Spårvagn: Spårvagnarna går i innerstaden och är ett trevligt sätt att se staden. De är inte lika snabba som tunnelbanan men de är mer flexibla.

Nyckeltal om Stockholm (2023)

Stockholm är en stad med många kontraster. Det är en stad med en lång historia och en rik kultur, men det är också en modern stad med en dynamisk ekonomi.

Befolkning: 975 854 (2023)

Område: 188 km²

Antal öar: 30 000

Stora fastighetsbolag i Stockholm

Några av de största fastighetsbolagen i Stockholm:

Vasakronan: Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Slott: Castellum är Sveriges näst största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar kontors-, lager- och logistikfastigheter i Sverige och Danmark.

Balder: Balder är Sveriges tredje största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar bostads-, kontors- och samhällsfastigheter i Sverige.

Akademiska Hus: Akademiska Hus är Sveriges fjärde största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar campusfastigheter för universitet och högskolor i Sverige.

SBB: SBB är Sveriges femte största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter i Sverige.

Stadsdelar i Stockholm 

Gamla Stan: Stockholms historiska stadskärna med kullerstensgator, medeltida gränder och charmiga hus. Här hittar du Kungliga slottet, Nobelmuseet och Stockholms domkyrka. Gamla stan är ett populärt turistmål med en mysig atmosfär och många små butiker och restauranger.

Norrmalm: Stockholms moderna stadskärna med shoppinggata, Sergels Torg och Kungsträdgården. Det finns många butiker, varuhus och restauranger. Norrmalm är en levande del av Stockholm med en livlig atmosfär.

Östermalm: Exklusiva bostadsområden med stora vackra lägenheter och villor. Det är också hem för många ambassader, lyxbutiker och fina restauranger. Östermalm är en elegant del av Stockholm med en sofistikerad atmosfär.

Södermalm: Trendigt kvarter med Södermalmstorg, SoFo och Hornstull. Det finns många kaféer, barer, butiker och vintagefynd. Södermalm är en kreativ och livlig del av Stockholm med en bohemisk atmosfär.

Kungsholmen: Universitetscampus med Stockholms universitet och Kungliga Tekniska Högskolan. Här finns även grönområden, badplatser och blandad bebyggelse. Kungsholmen är en charmig del av Stockholm med en avslappnad atmosfär.

Bostadsområden i Stockholm

Innerstad:

Örgryte: Exklusivt område med stora vackra villor och närhet till city. Här finns många historiska villor och grönområden.

Göra:Charmigt område med välbevarade 1800-talsvillor och kullerstensgator. Haga har en bohemisk atmosfär och många caféer och butiker.

Norr:

Långedrag: Exklusivt område med stora, moderna villor och sjöutsikt. Långedrag har en maritim atmosfär och goda kommunikationer till staden.

Styrsö: Skärgårdsö med både äldre och moderna villor. Styrsö har en lantlig atmosfär och vacker natur.

Västerort:

Askim:Familjevänligt område med blandad bebyggelse, inklusive villor, radhus och lägenheter. Askim har goda kommunikationer och närhet till naturen.

Billdal: Charmigt område med badplats och båtliv. Billdal har en avslappnad atmosfär och vacker natur.

Söderort:

Mölndal: Stort område med varierad bebyggelse, inklusive villor, radhus och lägenheter. Mölndal har goda kommunikationer och närhet till naturen.

Härryda: Landsbygd med stora villor och hästgårdar. Härryda har en lugn och fridfull atmosfär och vacker natur.

Hus att hyra i Stockholm

Hyreslägenheter i Stockholm

De bästa lägenhetskomplexen i Malmö:

Innerstad:

Västra Hamnen: Modernt område med nybyggda lägenhetskomplex och havsutsikt. Västra Hamnen har en urban atmosfär och många restauranger och butiker.

Ribersborg: Charmigt område med äldre och moderna lägenhetskomplex och närhet till city. Ribersborg har en livlig atmosfär och goda kommunikationer.

Norr:

Hyllie: Stort område med blandad bebyggelse, inklusive lägenhetskomplex, radhus och villor. Hyllie har bra kommunikationer och närhet till Malmö Arena och Emporia köpcentrum.

Bunkeflostrand: Familjevänligt område med badplats och närhet till naturen. Bunkeflostrand har en avslappnad atmosfär och bra kommunikationer.

Väst:

Limhamn: Charmigt område med äldre och moderna lägenhetskomplex och närhet till havet. Limhamn har en maritim atmosfär och goda kommunikationer.

Svågertorp: Landsbygd med stora lägenhetskomplex och närhet till naturen. Svågertorp har en lugn och fridfull atmosfär och goda kommunikationer.

Lägenhet att hyra i Stockholm

Butiker i Stockholm

På Drottninggatan hittar du bland annat följande butiker:

H&M: En av Sveriges största klädkedjor med ett brett utbud av mode för alla.

Zara: En internationell kedja av trendiga och prisvärda kläder.

Gina Tricot: En svensk kedja med fokus på dammmode.

KappAhl: En svensk klädkedja för hela familjen.

Åhléns City: Ett varuhus med ett brett utbud av varor, inklusive kläder, kosmetika, heminredning och elektronik.

Till exempelEtt exklusivt varuhus med ett stort utbud av märkesvaror.

Olika: En spansk kedja med färgglada och kreativa kläder.

Relevanta länkar om Stockholm 

Läs mer om Stockholm  på dissa sidor:

Stockholm Kommun
Besök Stockholm
Wikipedia: Stockholm
Stockholm på Google Maps
Hitta hyresbostäder i Stockholm 

Vanliga frågor