Hyra ut i andrahand

Som bostadsägare kan du hyra ut i andrahand under en period när du inte själv ska bo i bostaden. I dessa fall är det bra ha hyreslagen som utgångspunkt.

Hitta en hyresgäst till din bostad

Hyra ut i andrahand - annonsering

Bostadsdeal är en svensk sökmotor för bostäder som har många bostadssökande som söker en bostad att hyra i andrahand.

Upprätta en annons när du ska hyra ut i andrahand på Bostadsdeal.se - klicka här.

Hyreskontrakt när du ska hyra ut i andrahand

När du ska hyra ut i andrahand är det bäst att bekräfta vad som blir sagt muntligt mellan hyresvärden och hyresgästen på skrift.

När du ska hyra ut i andrahand kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Hyreskontraktet när du ska hyra ut i andrahand ska innehålla uppgifter om bl.a. antal kvadratmeder, betalningsvillkor, el- vatten och värme-förbrukning, bostadens skick vid inflyttning samt avtal om renovering vid utflyttning, eventuella husregler kring husdjur, rökning osv.

Information för hyresgäster som vill hyra i andrahand

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition på t.ex. tre månaders hyra, som säkrar dig mot missförhållande från hyresvärdens sida. Depositionen ska betalas tillbaka om hyresgästen lämnar bostaden i samma skicka som den var vid inflyttning. Om något skadas under tider man bor i bostaden, som orsakats av hyresgästen, går depositionen till att reparera skadorna.

Letar du efter bostad för uthyrning i andrahand? Klicka här för att få en översikt över vilka bostäder som hyrs ut i andrahand. 

Se även:

Hyra ut i andrahand på Uthyrningsinfo.se
Hyra ut bostad
Hyra ut hus
Hyra ut lägenhet
Hyra ut bostadsrätt
Hyra ut hyresrätt
Hyra ut rum
Hyra ut villa