Guide: Så hittar du en ledig lokal att hyra

1. januari 2023 | Skrivet av: Ludvig Kofoed

Behöver du hjälp med att hitta en ledig lokal att hyra? Så har du kommit helt rätt!

I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker lediga lokaler. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lokalen!

Om du vill söka efter en bestämd typ av lokaler i hela Sverige kan du göra det här: Hyra lokalhyra kontorhyra klinikhyra butikhyra butikslokalhyra kontorslokal.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lokal. Vilken storlek och hur många m2 ska lokalen vara? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var ska lokalen ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lokalsökning efter jakten på en lokal som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lediga lokaler att hyra

Det finns många bra hemsidor med lediga lokaler att hyra där du kan söka efter lokaler. Kom ihåg att söka på fler olika lokalportaler för att hitta den bästa lediga lokalen till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lokaler på Verksamhetslokaler.se, som är en av de största svenska portalerna för lokaluthyrning och som ger en överblick över hela lokalmarknaden.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lokalhyra lokal till logistikhyra kontorsplatshyra kontorshotellhyra kontor, hyra kliniklokalhyra showroomhyra förrådhyra butikslokal, hyra industrilokalhyra lagerhyra restauranghyra cafe, hyra verkstad,  kliniklokalerkontorsplatsershowroomsbutikerbutikslokalerkontorslokalerindustrilokallagerlokalerrestauranglokalerproduktionslokalerverkstadslokaler.

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lokal som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska skriva ett mail till hyresvärden där du berättar lite om ditt företag och varför du vill hyra lokalen. Du kan också be om en visning av lokalen, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lokal ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, inflyttningsdatum och avtalsperiod. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lokalen är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lokalen i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lokalen eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du börja använda lokalen? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lokal. Kom ihåg att adressändra.

Lokaler att hyra - hitta dem snabbt och enkelt

Att hitta lokal och hyra lokal kan vara en utmaning. Det kan vara svårt att hitta rätt plats som passar dina behov och budget. Lyckligtvis finns det många alternativ för att hitta lokaler att hyra.

Du kan börja med att leta på internet. Du kan också kontakta lokala fastighetsmäklare för att se om de har någon lokal som passar dina behov. Det är även en bra idé att leta efter annonser i tidningar och på lokala anslagstavlor. Därutöver kan det vara värt att kolla upp lokala företag och organisationer då de ofta har lokaler att hyra ut.

Det snabbaste sättet att hitta din nya lokal för uthyrning är via internet, där det finns ett fåtal men väldigt bra hemsidor som ständigt samlar nya lediga lokaler i sina databaser. Du kan alltså enkelt se vilka lokaler som finns att hyra i hela landet. Se hyra lokaler Stockholm, lediga lokaler Stockholm, hyra lokaler Göteborg, hyra lokaler Malmö, lediga lokaler Göteborg, lediga lokaler Malmö, lediga lokaler Örebro, lediga lokaler Karlstad, lediga lokaler Jönköping, lediga lokaler Linköping här. 

Butiker att hyra - var hittar du dem?

Att hitta butiker att hyra är ett bra alternativ för de företag som vill ha tillgång till en fysisk plats där de kan sälja sina produkter eller tjänster. Det är dock inte alltid lätt att hitta rätt butiker för uthyrning, därför är det viktigt att veta var man ska leta.

Du kan hitta lediga butikslokaler genom att gå runt i de områden där du vill ha en butik. Du kan också hitta butiksyta genom att kontakta lokala fastighetsmäklare eller genom att söka på internet. Det finns många hemsidor som har en lista över tillgängliga butiker för uthyrning, så ofta kan du relativt enkelt hitta det du söker på internet. På internet kan du till exempel hitta översikter över butikslokaler Stockholm, butiker till salu, butik till salu, butikslokal Stockholm.

Kontorshotell - hitta dem över hela landet

Det kan vara en riktigt bra idé att hyra in sig på ett kontorshotell om du letar efter en arbetsplats. Kontorshotell är en plats där du kan träffa andra företagare och få tillgång till en professionell arbetsmiljö. De är ofta billigare än att hyra ett helt kontor, men du får ändå tillgång till många av de faciliteter som ett traditionellt kontor har.

Det finns kontorshotell över hela landet, så oroa dig inte för att du inte kommer att kunna hitta ett som passar dina behov. Det är enkelt att få en överblick över vilka kontorshotell som finns i ett specifikt område via olika hemsidor på internet. Du kan t.ex. sök efter kontorshotell Uppsala, kontorshotell Helsingborg, kontorshotell Malmö, kontorshotell Stockholm, kontorshotell Göteborg här.

Kontor uthyres - små och stora kontor uthyres över hela landet

Om du letar efter en kontorslokal eller kontorslokaler kan du hitta det genom att söka på internet. Det finns många olika kontor att hyra över hela landet, så det är lätt att hitta det som passar dina behov. Vid första anblick kan det verka som en överväldigande uppgift, men det är faktiskt ganska enkelt. Du kan börja med att söka efter lediga kontor i ditt område för att se vad som finns tillgängligt. Det är också en bra idé att undersöka vad som ingår i hyran så att du vet vad du får för pengarna. Det kan vara allt från möbler till städning och andra tjänster. När du har hittat det kontor som passar dina behov kan du kontakta hyresvärden för mer information.

Det finns olika väldigt bra onlinetjänster som kan hålla dig uppdaterad om var det finns kontor att hyra just nu. Här kan du till exempel se kontor Östermalm, kontorslokaler Stockholm, hyra kontor Stockholm, kontorslokal Stockholm, kontor Stockholm, hyr kontor Stockholm, kontor Göteborg, kontor Malmö.

Lager att hyra - de finns överallt

Om du letar efter en lagerlokal eller du vill hyra lagerlokal är det bra att veta att det finns gott om alternativ. Det kan vara så att du behöver ett lager under en kortare period, eller behöver du kanske ett lager under en längre tid. Hur som helst så finns det många alternativ. Det finns många olika typer av lagerlokaler som du kan hyra, och alla finns i olika storlekar. Det går även att hitta lager som är utrustade med olika typer av säkerhet, som larmsystem och kameror. Det är viktigt att undersöka vilka typer av lagerlokaler som finns innan man väljer ett lager att hyra. Det finns tjänster på internet som ger dig en överblick över vilka lager som finns att hyra i ett specifikt område, till exempel kan du hitta lagerlokaler Stockholm och lagerlokaler Göteborg här.

Industrilokal att hyra - få en överblick

När du letar efter industrilokaler, industrilokal, verkstadslokal och verkstadslokaler måste du först och främst fundera över hur stor lokal du behöver. Är det en liten industrilokal eller behöver du en större industrilokal för att hålla möten och presentationer? Det är även viktigt att tänka på vilken typ av industrilokal du behöver. Det är också en bra idé att kontrollera vilka faciliteter som finns tillgängliga, såsom internetuppkoppling, omklädningsrum och kök.

Hitta kommersiella fastigheter till salu över hela landet

Om du letar efter kommersiella fastigheter, då har du kommit till rätt ställe. Vi har ett stort utbud av  kommersiella fastigheter till salu, hotell till salu och industrifastigheter till salu över hela landet. Vi har fastigheter i alla storlekar och prisklasser, så oavsett dina behov kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta fastigheten. Vi har fastigheter i alla större städer, så du kan hitta en fastighet som passar dina behov. Vi har även fastigheter i mindre orter, så du kan hitta en fastighet som passar din budget. Hitta fastigheter till salu Stockholm, fastigheter till salu Göteborg här.