Hyra ut hus

Som bostadsägare kan du hyra ditt hus under en period när du inte själv ska bo där. I dessa fall är det bra ha hyreslagen som utgångspunkt.

Hitta en hyresgäst till ditt hus

Hyra ut hus - annonsering

Bostadsdeal är en sökmotor för bostäder som har många bostadssökande - däribland många som vill hyra hus.

Upprätta en annons när du ska hyra ut hus på Bostadsdeal.se - klicka här.

Hyreskontrakt när du ska hyra ut hus

När du ska hyra ut hus är det bäst att bekräfta vad som blir sagt muntligt mellan hyresvärden och hyresgästen på skrift.

När du ska hyra ut hus kan din hyresgäst kräva ett skriftligt andrahandskontrakt. Andrahandskontraktet när du ska hyra ut hus ska innehålla uppgifter om bl.a. antal kvadratmeter, betalningsvillkor, el- vatten och värme-förbrukning, husets skick vid inflyttning samt avtal om renovering vid utflyttning, eventuella husregler kring husdjur, rökning osv.

Information för hyresgäster som vill hyra hus

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition på t.ex. tre månaders hyra, som säkrar dig mot missförhållande från hyresvärdens sida. Depositionen ska betalas tillbaka om hyresgästen lämnar huset i samma skicka som det var vid inflyttning. Om något skadas under tider man bor i huset, som orsakats av hyresgästen, går depositionen till att reparera skadorna.

Letar du efter hus för uthyrning? Klicka här för att få en översikt över vilka hus som hyrs ut. 
Du kan även klicka här om du vill komma direkt till de nyaste lägenheterna att hyra i Sverige. 

Se även:


Hyra ut bostad
Hyra ut rum
lägenhet">Hyra ut lägenhet
bostadsrätt">Hyra ut bostadsrätt
Hyra ut hyresrätt
Hyra ut villa
Hyra ut i andrahand

På Bostadsdeal.se hittar du tusentals lediga hyresbostäder och bostäder till salu. Använd vår sökfunktion överst på sidan för att söka efter villa, bostadsrätter, lägenhet, rum, studentbostad, fritidshus, radhus och tomt i Stockholm, Göteborg, Malmö och resten av Sverige. Registrera dig som bostadssökande genom att klicka på "Sign up" överst på sidan, och få därefter besked om nya hyresbostäder, bostadsrätter och bostäder till salu som matchar din sökning. Upprätta en Sökannons och beskriv vilken typ av bostad du söker, så att bostadsägare som är registrerade på Bostadsdeal kan kontakta dig med erbjudande om bostäder som passar dina behov. Starta din bostadssökning på Bostadsdeal.se!

Hitta hyresbostad 

Letar du efter hyresbostad? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste hyreslägenheterna och husen som uthyres, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer en ny hyresbostad som passar dig. Du kan se alla de aktuella bostäderna som uthyres - hyreslägenheter, rum, hus och radhus som uthyres - på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av hyresbostäder, eller andra bostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek, hyra och om bostaden ska hyras ut tidsbegränsat eller med obegränsad hyresperiod, samt lägga till fler städer till din sökning.

Hitta bostad till salu

Letar du efter bostad till salu? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste lägenheter och hus till salu, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer en ny bostad som passar dig. Du kan se alla de aktuella bostäderna till salu - lägenheter, hus och radhus  - på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av bostäder,  så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek och pris, samt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya bostäder 

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste bostäderna. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya bostäder som matchar dina sökkriterier.